Nieuwsberichten RSS icoon

 • 29 en 30 juli: geen paspoort of ID-kaart aanvragen

  21 juli 2021

  Vanaf 2 augustus 2021 komt er een nieuw model van de Nederlandse identiteitskaart. Daarom kunt u op donderdag 29 juli en vrijdag 30 juli geen paspoort of identiteitskaart aanvragen.

 • Het snoeien van hagen en blokbeplantingen gaat weer beginnen

  In Wageningen zijn vele hagen en blokbeplantingen. Die snoeien we twee keer per jaar in vorm, zodat ze vitaal en netjes blijven. De werkzaamheden starten op 28 juni 2021 en zijn naar verwachting 23 juli 2021 klaar.

 • Floor Vermeulen nieuwe burgemeester van Wageningen

  18 juni 2021

  Floor Vermeulen (36) is vrijdag 18 juni 2021 geïnstalleerd als burgemeester van Wageningen. Dit gebeurde tijdens een bijzondere raadsvergadering van de gemeenteraad.

 • Nieuwe Wageningse kinderburgemeester en een locokinderburgemeester bekendgemaakt

  ‘Kinderen blij maken met iets wat zij belangrijk vinden’
  Seppe Meijer zu Schlochtern is gekozen als de nieuwe kinderburgemeester van Wageningen. Seppe is 10 jaar en zit in groep 7 van de G.J. van den Brinkschool. Tijdens een selectie dag waar 6 kandidaten aanwezig waren liet Seppe zich als een waardige opvolger van Mats van Leersum zien. In zijn aanmelding schreef hij: “Het lijkt me leuk om kinderburgemeester te zijn omdat je dan kinderen blij kan maken met iets wat zij belangrijk vinden.”

 • Afscheid 1ste kinderburgemeester Wageningen

  ‘Mats als kinderburgemeester een echte verschilmaker’

  Op donderdag 24 juni nam Mats van Leersum feestelijk afscheid als Wageningse kinderburgemeester. Dit vond coronaproof plaats in de raadzaal van het stadhuis. Ter gelegenheid van dit afscheid zette hij als 1e Wageningse kinderburgemeester zijn handtekening in het gedenkboek van Wageningen.

 • Floor Vermeulen nieuwe burgemeester van Wageningen

  17 mei 2021

  De gemeenteraad heeft Floor Vermeulen (36 jaar) voorgedragen als burgemeester van Wageningen. Vermeulen is sinds 2015 gedeputeerde in de provincie Zuid-Holland. Daarvoor was hij lid van Provinciale Staten van Zuid-Holland.

 • Bouwwerkzaamheden Kortenoord

  17 mei 2021

  In Kortenoord is de aannemer bezig met de bouw van de laatste serie huizen (Buitenoord). De heipalen daarvoor gaan de komende weken de grond in.

 • Financiële hulp woonkosten via TONK

  17 mei 2021

  Is uw inkomen door corona sterk gedaald en kunt u uw huur of hypotheek en de kosten van gas, elektriciteit en water niet meer betalen? Dan heeft u misschien recht op Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). U krijgt dan 1 keer een geldbedrag van de gemeente. U kunt de TONK tot 1 augustus 2021 aanvragen.

 • Onderzoek bijstand Wageningen levert hogere uitstroom naar werk

  04 mei 2020

  Vandaag heeft het college van b en w de minister geïnformeerd over de eindresultaten van het Wageningse onderzoek naar de bijstand. De resultaten laten zien dat er meer inwoners uitstromen naar werk bij een aanpak gebaseerd op vertrouwen en meer ruimte voor de inwoners om eigen keuzes te maken.

 • Bedrijfslening beschikbaar

  23 april 2020

  Ondernemers in Wageningen kunnen nu een speciale lening aanvragen als ze door de coronacrisis te weinig geld hebben om hun bedrijfslasten te betalen. De gemeente Ede voert de regeling uit voor de gemeente Wageningen dus u kunt de regeling aanvragen via de website van gemeente Ede.

 • Oude kleding en ander textiel tijdelijk thuis bewaren

  21 april 2020

  Heeft u thuis oude kleding en textiel liggen dat gerecycled moet worden? Bewaar dit alstublieft nog even thuis. Vanwege de coronacrisis ligt de verwerking van textiel wereldwijd stil.

 • Provincie steunt sociale initiatieven in coronatijd

  16 april 2020

  COVID-19 (het coronavirus) zet de samenleving onder grote druk. Brengt u mensen met elkaar in contact, ondanks alle maatregelen? En doet u dat samen met anderen? Dan vergoedt de provincie mogelijk de kosten!

 • Geert van Rumund langer burgemeester

  02 april 2020

  Geert van Rumund blijft langer burgemeester van Wageningen. Hij stelt zijn pensioen uit tot 1 juni 2021. Daarmee levert hij een belangrijke bijdrage aan stabiliteit in Wageningen in een onzekere tijd. Daarnaast kan de gemeenteraad straks op deze manier alsnog op zoek naar de best mogelijke opvolger, en is er geen waarnemend burgemeester nodig.
  Vanwege de coronacrisis zijn immers in heel Nederland de benoemingsprocedures voor burgemeesters stilgelegd.

 • Corona-update burgemeester Geert van Rumund

  30 maart 2020

  Bekijk het nieuwste interview gemaakt door RTV Rijnstreek met onze burgemeester.

 • Emmaus voorlopig gesloten, geen kringloopspullen inleveren

  27 maart 2020

  Vanwege de coronamaatregelen is Emmaus voorlopig dicht. Hierdoor is het ook niet mogelijk om kringloopspullen bij Emmaus af te geven.

 • Burgemeester over de coronacrisis

  20 maart 2020

  Bekijk het interview gemaakt door RTV Rijnstreek met de burgemeester van Wageningen.

 • Sportparken gesloten

  20 maart 2020

  Gemeente Wageningen heeft besloten om de sportparken af te sluiten, tenminste tot en met maandag 6 april.

 • Extra ondersteuning voor zelfstandige ondernemers in verband met het coronavirus

  19 maart 2020

  Er komt een tijdelijke inkomensondersteuning voor zelfstandig ondernemers met een levensvatbaar bedrijf die tijdelijk in de knel zitten vanwege het coronavirus.

 • Kom alleen als het echt moet naar het afvalbrengstation

  19 maart 2020

  Bewoners lijken de pandemie te gebruiken om hun huis en tuin eens flink op te ruimen. We zien de bezoekersaantallen bij de afvalbrengstations op de doorgaans rustigere doordeweekse dagen stijgen.

 • Webarchief

  Bekijk oudere nieuwsberichten via ons webarchief.