Direct naar de content
Annemiek van Vleuten

Wageningen toost op gele en roze Annemiek van Vleuten

Gepubliceerd op:

Honderden Wageningers hebben vrijdagavond samen met Annemiek van Vleuten getoost op haar overwinningen in de Giro Donne en de Tour de France Femmes. Velen van hen waren gekleed in roze en/of geel. Een mooi en passend eerbetoon aan de roze en gele truien die Annemiek met haar zeges deze zomer in de wacht sleepte.

In overleg met Annemiek organiseerde de gemeente Wageningen deze informele felicitatie op de Markt voor het stadhuis. Annemiek wilde haar overwinningen namelijk graag met haar stadsgenoten vieren. “Afgelopen week hebben veel mensen me al aangesproken en gefeliciteerd. Het geeft me steeds kippenvel als ze vertellen dat ze vol spanning naar de Tour hebben gekeken en dat mijn doorzettingsvermogen hen inspireert. Ik vind het prachtig dat ik voor hen een voorbeeld kan zijn door nooit op te geven en altijd focus te houden op mijn doelen.”

Een trotse burgemeester Floor Vermeulen vertelde dat ook hij vol spanning naar de Tour de France had gekeken. Zeker toen Annemiek in de eerste dagen ziek bleek te zijn. “Door fraai pokerspel wist je dat echter voor de concurrenten verborgen te houden. En in het slotweekend was je weer helemaal de oude.” Na zijn toespraak nodigde burgemeester Vermeulen Annemiek uit om voor de zesde keer het Wagenings Gedenkboek te tekenen.

Ook Peter Stokvis, voorzitter van TCW’79 de toerclub waar de fietscarrière van Annemiek begon, was vol lof over zijn clubgenote. “Niet alleen heb je de Giro en de Tour gewonnen, eerder dit jaar was je ook al de sterkste in de Omloop Het Nieuwsblad en Luik-Bastenaken-Luik. Je bent de beste en je blijf onze Annemiek. Daarom gaat jouw gele trui die je ons geschonken hebt een heel mooi plekje in ons clubhuis krijgen.”

Na de toespraken en de toost mochten alle aanwezige kinderen samen met Annemiek op de foto. “Dat doe ik graag, want ik vind het mooi als ik met mijn prestaties kinderen kan inspireren om ook te gaan fietsen”, aldus de kampioene.

Meer nieuws

Vanaf dinsdag 30 mei tot en met vrijdag 29 september heeft het Startpunt aangepaste openingstijden. De balie van het Startpunt ...

Het college van burgemeester en wethouders heeft de jaarstukken 2022 vastgesteld. In 2022 heeft de gemeente veel bereikt voor h...

Heeft u in uw huis ruimte voor een logé voor maximaal 3 maanden? U helpt daarmee een vluchteling die in Wageningen komt wonen ...