Direct naar de content
Gemeentegids

Dit jaar laatste papieren gemeentegids

Gepubliceerd op:

Deze maand valt de gemeentegids voor de laatste keer huis-aan-huis op de mat bij onze inwoners. Want de gemeente heeft besloten om vanaf 2023 geen papieren gemeentegids meer te verspreiden. Inwoners krijgen de gemeentegids al een lange tijd elk jaar in de brievenbus. Daarin staat informatie over de gemeente en adressen van Wageningse verenigingen en maatschappelijke organisaties.

Gemeentegids wordt steeds minder gebruikt

In deze tijd gebruiken minder inwoners de gemeentegids. Zij zoeken steeds meer online naar informatie. Alle informatie die in de gemeentegids staat, is ook online te vinden. Bijvoorbeeld op de gemeentelijke website. Op www.Gidswageningen.nl(Externe link) (een initiatief van de bblthk) staan de gegevens van verenigingen en organisaties. Ook willen we graag goede keuzes maken over het gebruik van papier. Daarom is besloten dat de gemeentegids dit jaar voor de laatste keer huis-aan-huis naar inwoners wordt verstuurd.

Andere mogelijkheden

Wij begrijpen dat deze beslissing voor inwoners die minder goed met de computer kunnen omgaan jammer kan zijn. Daarom kijken we komend jaar samen met het Startpunt en de bblthk naar een mogelijk alternatief. Ook kan de huidige gids natuurlijk nog gewoon een jaar en zelfs langer bewaard blijven. Veel informatie in de gids blijft actueel.