Direct naar de content

Cursus Politiek Actief

Gepubliceerd op:

De gemeenteraad van Wageningen organiseert de cursus Politiek Actief. Met deze cursus wil de gemeenteraad inwoners van Wageningen enthousiasmeren om politiek actief te worden. Bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad of als gemeenteraadslid.

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die overweegt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Veel inwoners willen ook weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Voor deze inwoners is deze cursus is ook interessant.

Hoe werkt de politiek?

Welke actieve rol kunt u als inwoner spelen? Wat valt onder de verantwoordelijkheid van de Rijksoverheid en wat onder die van de gemeente? Wanneer is het College van burgemeester en wethouders aan zet? Wat zijn de bevoegdheden van de gemeenteraad? Tijdens de cursus Politiek Actief worden dit soort vragen behandeld.

Programma

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten. Naast theoretische kennis verbeteren de deelnemers ook hun vaardigheden, zoals debatteren. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit te wisselen.

Cursusdagen

De volgende cursusronde staat gepland voor oktober en november 2024. De bijeenkomsten hebben de volgende hoofdthema’s:

Aanmelden

De cursus is gratis te volgen. Wel moet u zich van tevoren aanmelden om mee te doen. Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden? Stuur dan een e-mail naar raadsgriffie@wageningen.nl.
Wacht niet te lang met aanmelden, want de cursus heeft maar plek voor 30 personen.

De cursus wordt verzorgd door de raadsgriffie van Wageningen in samenwerking met ProDemos.(Externe link)