Direct naar de content

Onthulling winnende idee van kinderwedstrijd Wageningen

Gepubliceerd op:

Afgelopen maandagavond vond de onthulling plaats van het winnende idee van de kinderwedstrijd in Wageningen. Vincent Vasconcelos van Leusden, de 12-jarige winnaar, presenteerde trots zijn maquette van de stad. De locoburgemeester, kinderburgemeester en locokinderburgemeester waren aanwezig om te helpen bij de onthulling. De maquette trok nieuwsgierige blikken van Vincents klasgenoten en andere geïnteresseerden.

In 2021 werden kinderen uit Wageningen gevraagd om met creatieve en slimme ideeën te komen om Wageningen nog mooier te maken. Vincent won met zijn idee om een maquette te maken van de binnenstad. Deze maquette van Wageningen helpt mensen om de mooie plekken in onze stad te vinden. Nadat Vincent als winnaar was aangewezen, ging er wat tijd overheen voordat de maquette helemaal gemaakt was. Een maquette is een miniatuurstad, in dit geval gefreesd uit kunststof. Met een QR-code aan de zijkant van de maquette zijn Augmented Reality-verhalen te beluisteren, verteld door Vincent zelf.

Het maken van de maquette was een ingewikkeld proces. De 3D-tekening van de maquette maakte Stephan Janssen op basis van een openbaar bestand van de TU-Delft. Don Blaauw van studio ‘No More Mondays’ maakte de AR-functie van de maquette. Marin heeft deze maquette belangeloos op een van zijn freesmachines gemaakt. Verder hielpen vader Martijn van Leusden, Judica Lookman en Robbert Kamphuis bij het uitvoeren van dit project.

De maquette is vanaf nu te bekijken in het stadhuis van Wageningen, op Markt 22.