Direct naar de content

Gemeente Wageningen en WUR lanceren campagne voor hospitaverhuur

Gepubliceerd op:

De gemeente Wageningen en de WUR starten een campagne over hospitaverhuur. Hospitaverhuur is een woonconcept waarbij een inwoner een deel van zijn woning verhuurt, terwijl hij er ook zelf woont. Dit jaar komen er opnieuw veel studenten naar Wageningen. Daarom vragen de gemeente en de universiteit inwoners om leegstaande kamers tijdelijk aan studenten te verhuren.

Wethouder Eleveld (Wonen) legt uit: “Veel mensen hebben extra ruimte in huis. Het tijdelijk verhuren van een kamer kan studenten en andere kamerzoekers helpen om sneller een kamer te vinden. Daarom starten we een campagne over hospitaverhuur. We werken samen met Hospi Housing die kamerzoekers en hospita’s helpt.”

Waarom hospitaverhuur?
De campagne wil inwoners van Wageningen en gemeenten in de buurt de voordelen van tijdelijke kamerverhuur laten weten. Voor verhuurders is hospitaverhuur interessant, omdat ze extra kunnen bijverdienen. Door de huidige vraag naar woningen, de groeiende eenzaamheid en stijgende kosten, is het opnieuw promoten van hospitaverhuur in Wageningen een logische stap.

Geen vergunning nodig in Wageningen
In Wageningen mag een inwoner één of twee kamers van 12 m2 per huis verhuren. Hiervoor is geen vergunning nodig. Elke kamer mag aan één persoon verhuurd worden. Huurders moeten wel toestemming vragen aan hun woningbouwvereniging. Woont u buiten Wageningen? Controleer dan bij uw gemeente of er een vergunning nodig is.

Hospi Housing helpt
Hospi Housing is het grootste hospitaverhuur-platform in Nederland. Het platform is begonnen als studenteninitiatief. Als u een kamer wilt verhuren, kunt u zich aanmelden bij Hospi Housing. Ook studenten en andere kamerzoekers kunnen zich inschrijven via www.hospihousing.com.

Daan Donkers, oprichter van Hospi Housing, legt uit: “Een kamer verhuren is een serieuze stap. Daarom neemt een medewerker persoonlijk contact met u op. Samen bespreken we de beste aanpak en helpen u met alles, zoals het opstellen van een huurovereenkomst. We zoeken een geschikte huurder en zorgen ervoor dat kamerzoekers een goede huurprijs betalen en een veilige plek vinden.”

Meer informatie en aanmelden
Ga voor meer informatie naar de informatiepagina over hospitaverhuur. Voor persoonlijk advies over hospitaverhuur kunt u contact opnemen met Hospi Housing via www.hospihousing.com of info@hospihousing.com