Direct naar de content
Joke-van-de-Klift

Joke van de Klift, dame met hart van goud, ontvangt Verguld Wagenings Erezilver

Gepubliceerd op:

Joke van de Klift ontving dinsdag 8 maart het Verguld Wagenings Erezilver. Zij verdient deze bijzondere gemeentelijke ondersteuning voor haar uitzonderlijke bijdragen die een meerwaarde voor Wageningen opleveren. “U hebt een hart van goud en staat altijd klaar voor anderen,” aldus burgemeester Floor Vermeulen.

Als trouwambtenaar heeft Joke van de Klift in 33 jaar meer dan 1350 huwelijken gesloten. Daarnaast was ze op veel vlakken actief in Wageningen. Met als rode draad mensen helpen daar waar ze kon en kan. Dat deed ze als gemeenteraadslid voor de PvdA en later als lid van onder andere de Sportraad, de Huisvestingscommissie en de WMO-adviesraad. Tegenwoordig is zij nog actief in de Cliëntenraad. Daarin laat ze telkens zien dat vechten voor de minderbedeelden kansrijk is.

“Daarmee is Joke van de Klift een voorbeeld voor velen,” sprak burgemeester Vermeulen. “Naast alle verenigingen en commissies is zij ook privé altijd betrokken met datgene wat er speelt in haar omgeving. Ze zegt altijd: ‘Je laat nog geen hond voor de deur staan, laat staan een mens.’ Door haar karakter, betrokkenheid en onverminderde energie heeft Joke van de Klift heel veel gedaan voor de inwoners van Wageningen. Het maakt haar daarbij niet uit of je rijk of arm bent, wat je huidskleur of je geaardheid is. Mensen zoals zij vormen het verbindende weefsel van Wageningen; herkenbaar, aanspreekbaar en vertrouwd.”

Burgemeester Vermeulen vond het daarbij bijzonder dat Joke van de Klift geboren en getogen is in Ede. “Dat je dan voor iedereen toch als een echte Wageningse te boek staat, is een prestatie van formaat. Dan heb je iets goed gedaan. Gelukkig is de stad die zo’n inwoner in zijn midden heeft en in het zonnetje kan zetten.”

Vervolgens verraste burgemeester Vermeulen Joke van de Klift met het Verguld Wagenings Erezilver. “Deze onderscheiding is bij hoge uitzondering bestemd voor mensen die een exceptioneel bijzondere betekenis voor Wageningen hebben. Normaal wordt deze onderscheiding alleen uitgereikt als de betreffende persoon al eerder een zilveren uitvoering heeft gekregen. Maar voor Joke van de Klift vinden wij het Verguld Erezilver meer dan passend.”