Direct naar de content

Nieuw hondenbeleid

Gepubliceerd op:

Vanaf 1 juli is er een nieuw hondenbeleid. Wat betekent dat voor u als hondenbezitter?

Opruimen hondenpoep

Vanaf 1 juli 2024 moet u de poep van uw hond opruimen in de gemeente Wageningen. Dat geldt binnen en buiten de stad. Het is verplicht om een zakje bij u te hebben als u met de hond wandelt. Heeft u geen zakje bij u? Dan kunt u een boete krijgen van 160 euro.

  • Neem een hondenpoepzakje mee
  • Raap de poep van uw hond op
  • Gooi het zakje met hondenpoep in de afvalbak

Gezondheid voor mens en dier

Het is belangrijk om hondenpoep op te ruimen. Daarmee beschermen we de gezondheid van mens en dier. Daarnaast beschermt het opruimen van hondenpoep het milieu en de natuur in Wageningen. Hondenpoep is slecht voor de natuur. Hondenpoep doet u daarom ook bij het restafval en niet in de GFT+E.

Gratis poepzakjes

De gemeente verstrekt gratis poepzakjes. Locaties: wijkcentrum de Pomhorst, Huis van de wijk de Nude, Dierenvoedselbank Industrieweg 51, Voedselbank Industrieweg 22, Stadsatelier Ons Huis.

Hondenspeelplaatsen

Vanaf 1 juli zijn er geen uitlaatvelden meer en veranderen de losloopterreinen. In plaats daarvan komen er hondenspeelplaatsen. Op deze hondenspeelplaatsen kunnen mensen samenkomen en spelen en trainen met hun hond. Uw hond mag hier loslopen. De hondenspeelplaatsen worden nu voorbereid en zijn naar verwachting in november klaar. Op de website van de gemeente ziet u waar alle hondenspeelplaatsen zijn.

Honden aan de lijn

Alleen op de hondenspeelplaatsen mag uw hond los. Binnen de rest van de gemeente Wageningen moet de hond aan de lijn.

Hondenbelasting

In Wageningen betaalt u elk jaar hondenbelasting als u één of meer honden heeft. U meldt uw hond binnen 14 dagen aan- of af via onze website.