Direct naar de content

Vergunning voor huisvesting vluchtelingen uit Oekraïne op Recreatiepark de Wielerbaan

Gepubliceerd op:

Het college van burgemeester en wethouders heeft een vergunning verleend voor het tijdelijk neerzetten van 30 extra chalets op Recreatiepark De Wielerbaan. De chalets zijn bedoeld voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Nu de vergunning is verleend, kan er ook een planning worden gemaakt om de huisjes te gaan plaatsen.

Tijdelijk

De huisjes mogen 1 jaar staan op leegstaande velden. Deze periode kan maximaal 1 jaar worden verlengd. Er zijn al langer ideeën voor een bestemmingsplanplanprocedure met als doel het vernieuwen van het park. Deze procedure staat los van de opvang voor vluchtelingen. Over een nieuw bestemmingsplan is dus nog geen besluit genomen.

180 vluchtelingen uit Oekraïne

Sinds mei vangt Wageningen circa 180 vluchtelingen uit Oekraïne op. Zij wonen in 3 gemeentelijke opvanglocaties aan de Mondriaanlaan en de Nude én in gastgezinnen. Om de gastgezinnen te ontlasten, worden leegstaande velden op Recreatiepark De Wielerbaan voor opvang van vluchtelingen klaargemaakt. Voor gastgezinnen die nu al thuis geen vluchtelingen meer kunnen opvangen, zorgen Welkom in Wageningen en de gemeente samen voor een andere oplossing. Burgemeester Vermeulen: “We zijn blij dat de meeste vluchtelingen uit Oekraïne die al in Wageningen wonen en werken hier voorlopig kunnen blijven. Een chalet betekent voor veel mensen straks een eigen plek. We zijn de gastgezinnen enorm dankbaar voor de opvang die zij geboden hebben of nog steeds bieden.”