Direct naar de content

Inloopkraamfeest zondag 5 maart voor Liam en de andere 302 baby’s

Gepubliceerd op:

Het geboortekaartje van Liam, Yara en andere namen is al op veel plekken gezien. Het begon met het geboortekaartje van baby Liam. Geboren op 31 december om 23.55 uur. Liam is samen met alle andere 302 Wageningse baby’s van 2022, volwassen in een klimaatneutraal Wageningen in 2040. Al heel wat Wageningers hebben de website www.generatie2040.nl(Externe link) bekeken.

 ‘Inloop’ kraamvisite

De geboorte van generatie 2040 viert de gemeente met een inloop kraamfeest. Dat vindt plaats op zondag 5 maart op de Markt voor het stadhuis van 13.00 tot 16.00 uur. Op die dag hangen we de vlag uit. Ouders, opa’s, oma’s ooms, tantes en andere inwoners zijn welkom op de Markt. Samen eten we een beschuitje van Wageningse bodem. Dat is gebakken door leerlingen van de Rijn IJssel horeca & bakkerijvakschool.

Wethouder Erik-Jan Bijleveld: “We hebben alle ouders een uitnodiging gestuurd voor dit kraamfeest. Zij kunnen ook de voornaam van hun kind op de website toevoegen. Verrassend om te zien dat veel ouders dat gedaan hebben. Het lijkt me ook leuk voor de ouders om andere ouders van generatie 2040 te ontmoeten.”

Kraamcadeautje en Theater Popsop

De ouders van de baby’s van generatie 2040 kunnen op de kraamvisite hun persoonlijke kraamcadeautje ophalen. Dat ze nog jaren kunnen gebruiken. Met ‘Theater Popsop’ krijgen hun broertjes en zusjes een leuke poppentheatervoorstelling te zien. Popsop speelt de voorstelling 3x op deze middag. Om 13.45, 14.30 en 15.15 uur.  En er kan een familieportret gemaakt worden door een fotograaf.

 Hoe gaat het met baby Liam?

Wethouder Erik-Jan Bijleveld is blij met de aandacht voor de bewustwordingsactie: “Liam staat symbool voor de 303 Wageningse baby’s die allemaal in het jaar 2022 zijn geboren. Baby’s die in 2022 zijn geboren zijn in 2040 volwassen. Dat is het jaar waarin Wageningen klimaatneutraal wil zijn.

Dat betekent dat we in 2040 als stad geen broeikasgassen meer uitstoten. En alleen nog maar duurzame energie gebruiken. We dragen dan niet meer bij aan de klimaatverandering. De wereld van deze jongvolwassenen zal dan gezonder, schoner en groener zijn.
We grijpen de geboorte van de Wageningse baby’s in 2022 aan om inwoners hieraan te herinneren. Om klimaatneutraal te worden hebben we elkaar nodig. Iedereen kan wat doen om deze generatie 2040 en alle generaties daarna een leefbare toekomst te geven.”

 Meer informatie over het programma?

Kijk op de Website www.generatie2040.nl(Externe link)