Direct naar de content

Jeugdlintjesregen voor 12 jonge kanjers

Gepubliceerd op:

‘We are the champions’ klonk vandaag in het stadhuis. Iedereen zong uit volle borst mee. Het was een eerbetoon aan twaalf jonge Wageningse kanjers die vanmiddag van burgemeester Floor Vermeulen een jeugdlintje kregen.

Bijzondere prestaties

De jongeren werden in het zonnetje gezet, omdat zij een groot voorbeeld voor iedereen zijn. Ze kijken om naar anderen en zorgen dat die ander daar beter van wordt. Daarmee zijn ze een groot voorbeeld voor iedereen. Ze kijken om naar anderen en zorgen ervoor, dat die ander daar beter van wordt.

Jong geleerd is jong gedaan!

Floor Vermeulen is een trotse burgemeester: “Jullie zijn allemaal op je eigen manier mooie voorbeelden van ons motto ‘Jong geleerd is jong gedaan’. Andere kinderen, maar zeker ook volwassenen kunnen een voorbeeld aan jullie nemen. Dit jeugdlintje hebben jullie dan ook meer dan verdiend.”

Wie kregen een lintje?

De kanjers die een jeugdlintje en een bijbehorende unieke oorkonde kregen, zijn Riemer Brandsma, Lynn Swinkels, Rein Beenen, Jessie Lamers, Dolf de Ridder, Felix de Ridder, Mare Schreuder, Lente van Zee, Hidde van Vloten, Hugo Wisse, Faye Evers en Lynn van Maanen.

  • Riemer Brandsma is klimaatburgemeester. Hij zet zich volop in voor een duurzame school, stad en wereld.
  • Lynn Swinkels is pas zeven jaar, maar doet elke maand mee met de opschoonwandelingen van Wageningen Schoon.
  • Rein Beenen, Jessie Lamers, Dolf de Ridder, Felix de Ridder, Mare Schreuder, Lente van Zee en Hidde van Vloten zijn lid van de Rugbyclub Wageningen. Zij zorgden er in coronatijd voor dat de jongere jeugd van de club toch kon blijven rugbyen. Het zevental organiseerde onderlinge wedstrijden en was actief als coach en scheidsrechter.
  • Hugo Wisse is regionaal kampioen voorlezen. Hij vindt het daarnaast erg belangrijk om ook andere kinderen te stimuleren om meer te gaan lezen.
  • Faye Evers en Lynn van Maanen zijn hartsvriendinnen. Toen Faye de ziekte van Hodgkin kreeg, ging zij niet bij de pakken neerzitten. Samen met Lynn begon zij sieraden te maken om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Inmiddels hebben ze hiermee al 2200 euro opgehaald voor de Stichting Kika en 1500 euro voor het Prinses Maxima Centrum.