Direct naar de content

Open Monumentendag Wageningen in het teken van duurzaamheid

Gepubliceerd op:

Op zondag 11 september is het weer Open Monumentendag in Wageningen. Het thema dit jaar is: Duurzaam duurt het langst. Met open monumentendag gaan vaak deuren open die normaal dicht zijn. Zo kan je bijvoorbeeld langs bij het gerenoveerde schoolgebouw aan de Wilhelminaweg 5. Het gebouw is nu zelfs helemaal klimaatneutraal. Ook is er een fietsexcursie in het Binnenveld. Er is dus tijdens Open Monumentendag Wageningen veel duurzaams te beleven en te bewonderen.

Openingsavond OMDW zaterdag 10 september in Schip van Blaauw

Op zaterdagavond 10 september is de aftrap van Open Monumentendag in de collegezaal van het Schip van Blaauw. Dan nemen wethouder Maud Hulshof en Burgemeester Floor Vermeulen het programmaboekje in ontvangst en is Open Monumentendag officieel geopend. Bij de opening is ook onze stadsdichter aanwezig. Bob Koenders en Bart Schouten begeleiden de avond met jazz muziek. Wilt u erbij zijn? Reserveren doet u via de website van Open Monumentendag Wageningen.(Externe link)

Open Monumentenroute zondag 11 september

Met het speciaal voor Open Monumentendag uitgegeven programmaboekje kunt u verschillende gebouwen en plekken bezoeken. Naast de openstelling van monumenten zijn er ook een hoop rondleidingen waaronder een stadsgrachtwandeling. Het gratis programmaboekje kan u ophalen in onder meer de bblthk, het stadhuis, boekhandel Kniphorst en tijdens de Molenmarkt. Op zondag 11 september is de folder ook verkrijgbaar bij het centrale informatiepunt in Museum de Casteelse Poort en bij de deelnemende panden.

Fototentoonstelling bblthk

Voorafgaand aan Open Monumentendag is in de bblthk een tentoonstelling met mooie foto’s van Mark Vogt van alle panden en plekken van de Open Monumentenroute. Deze tentoonstelling is vanaf zaterdag 20 augustus tot zondag 11 september te bezoeken.