Direct naar de content

Koninklijk paar op streekbezoek in Wageningen

Gepubliceerd op:

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen donderdag 31 augustus een streekbezoek aan de gemeenten in Gelderse Vallei in de provincie Gelderland. Daarbij doen ze ook Wageningen aan. Bij een streekbezoek worden in alle gemeenten verschillende onderwerpen besproken waardoor de regio onderscheidend is.

In gesprek met studenten

Het Koninklijk paar gaat in onze stad in gesprek met studenten. Zij doen dat bij studentenvereniging SSR-W aan de Generaal Foulkesweg. Daar wordt het streekbezoek ook afgesloten. Burgemeester Floor Vermeulen kijkt uit naar het bezoek: “Het is ontzettend eervol dat de Koning en Koningin de regio bezoeken en we met het bezoek aan studenten ook weer een ander aspect van Wageningen kunnen laten zien. We bereiden het bezoek samen met de provincie nu zorgvuldig voor.”

De vraag in Wageningen is hoe we in de toekomst alle monden op de wereld kunnen blijven voeden. Op een manier die ecologisch verantwoord is bovendien. Ook het welzijn van studenten komt aan bod. Het Koninklijk paar bezoekt deze dag ook de gemeenten Nijkerk, Barneveld, Scherpenzeel en Ede.

Koning komt vaker op bezoek

Zijn Majesteit Koning Willem-Alexander kwam al vaker op bezoek in Wageningen. In 2018 bezocht hij bijvoorbeeld de Binnenveldse Hooilanden, de Wageningse huiskamer Thuis en het warmteproject in de Benedenbuurt. Een jaar geleden was hij te gast bij het NiOO-KNAW (Nederlands Instituut voor Ecologie).

Meer informatie is te vinden op de website van de provincie Gelderland.