Direct naar de content

Koninklijk paar onder de indruk tijdens streekbezoek

Gepubliceerd op:

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima bezochten 31 augustus Wageningen. Ze deden dit als onderdeel van een bezoek aan de regio. Het Koninklijk paar sprak in Wageningen met 16 Nederlandse en buitenlandse studenten die studies volgen op het gebied van voeding.

Op locatie bij studentenvereniging SSR-W waren enthousiaste gesprekken over hoe we in de toekomst alle monden op de wereld kunnen blijven voeden op een milieuvriendelijke manier. Ook het welzijn van studenten kwam aan bod. Het Koninklijk paar vertelde na afloop erg onder de indruk te zijn: ‘hier wordt gewerkt aan het Nederland van morgen’.

Waardevol

Ook de studenten vonden de gesprekken waardevol. Lieve Mulder, derdejaars student Voeding en Gezondheid: “ze waren enorm goed ingelezen en aan tafel konden we gelijk praten over actuele thema’s; bijvoorbeeld stikstof en gezonde leefstijl. Ik ben dan ook extra bevestigd in mijn keuze voor mijn studie. We kunnen met elkaar zo veel betekenen voor de maatschappij.“

Geslaagd

Burgemeester Floor Vermeulen kijkt terug op een geslaagd bezoek: “het was mooi om te zien hoe geïnteresseerd de Koning en Koningin in gesprek waren met studenten over de toekomst van voedsel en hoe het is om te studeren in Wageningen. En sowieso was het een feestje voor jong en oud die een hand kregen!“

Onderdeel streekbezoek

Het Koninklijk paar bezocht deze dag een aantal gemeenten in de Gelderse Vallei in de provincie Gelderland. Bij het streekbezoek werden de onderwerpen besproken waarmee de regio zich onderscheidt. Andere gemeenten die het Koningspaar bezocht waren Nijkerk, Barneveld, Scherpenzeel en Ede.