Direct naar de content

Openbaar vredesboek

Gepubliceerd op:

Inwoners van Wageningen kunnen in het stadhuis terecht om met een eigen boodschap medeleven over te brengen met de onschuldige slachtoffers in Israël en de Palestijnse gebieden en geweld waar ook ter wereld. Bij de balie ligt een openbaar vredesboek om medeleven, verdriet of juist hoop te delen. Burgemeester Floor Vermeulen en Ward van Beek, vicevoorzitter Wageningen45 hebben allebei een eerste boodschap in het boek gezet.

Floor Vermeulen over de gezamenlijke actie: “Wij zijn allemaal geschokt door de afschuwelijke gebeurtenissen in Israël en de Palestijnse gebieden. Oorlog en terreur tegen onschuldige mensen mogen nooit het antwoord zijn. Ik spreek mensen in Wageningen die zich zorgen maken en die uiting willen geven aan hun gevoelens. Ik wil hen aanmoedigen met elkaar in gesprek te blijven.  En naar elkaar te luisteren met open oog, oor en hart en met respect voor elkaars mening. Laat de haat of het verdriet niet tussen ons komen, maar ons verbinden in streven naar vrede voor iedereen.”

Ward van Beek vult aan: “Wageningen heeft als Stad der Bevrijding ook historisch de morele verplichting om elkaar met het woord de hand te reiken en hoop te bieden. Ook in deze stad hebben we oorlog en geweld meegemaakt. Daarom hebben wij samen de eerste boodschap in het vredesboek gezet.”

Het openbaar vredesboek is de komende weken te vinden bij de publieksbalie van het stadhuis op Markt 22. U kunt er tijdens kantoortijden terecht.