Direct naar de content

Programmabegroting 2023- 2026 (‘huishoudboekje’) aan gemeenteraad aangeboden

Gepubliceerd op:

Het college van burgemeester en wethouders (college van B&W) heeft de raad de (voorlopige) programmabegroting 2023 tot 2026 aangeboden. Dit is het huishoudboekje van de gemeente. In de programmabegroting staat hoeveel geld het college van B&W de volgende jaren verwacht te ontvangen en uit te geven. De gemeenteraad moet de programmabegroting nog goedkeuren en vaststellen.

Wanneer behandelt de gemeenteraad de begroting?

De gemeenteraad behandelt de begroting op dinsdag 4 oktober (rondetafelgesprek), dinsdag 18 oktober (opiniegesprek) en dinsdag 8 november (vaststelling).

Hoe zien de komende jaren er financieel uit voor de gemeente?

Het huishoudboekje van de gemeente ziet er de komende jaren goed uit. De komende jaren verwacht de gemeente meer geld te ontvangen dan uit te geven. Of deze verwachting ook zal uitkomen, is nog niet zeker. Zo weten we nog niet hoeveel geld we van de landelijke overheid krijgen vanaf het jaar 2026.

Wethouder Financiën Guido van Vulpen: “De financiële situatie van de gemeente ziet er beter uit dan een aantal jaren geleden. En dat is ook nodig. Zo kunnen we, juist in deze onrustige tijden, onze inwoners waar nodig financieel helpen. Ook kunnen we geld uitgeven aan het onderhoud van schoolgebouwen, het zwembad en plannen voor onze binnenstad.

Meer informatie

Lees verder op de website van de Begrotingsapp.