Direct naar de content
Seppe tekent gedenkboek

Kinderburgemeester Seppe uitgezwaaid met jeugdlintje

Gepubliceerd op:

Gemeente Wageningen nam maandag 27 juni afscheid van kinderburgemeester Seppe Meijer zu Schlochtern. Familie, klasgenoten en vrienden zwaaiden hem samen met burgemeester Floor Vermeulen uit. Die verraste Seppe tevens met een Wagenings jeugdlintje vanwege zijn inzet voor de stad en de wereld. Daarmee is Seppe een inspiratiebron voor anderen.

Doelen bereikt

Burgemeester Floor Vermeulen keek terug op het afgelopen jaar waarin Seppe als kinderburgemeester actief was in Wageningen. “Soms ging je alleen op pad, soms samen met mij en soms samen met locokinderburgemeester Kathy met wie je een geweldig team vormde. Toen jij begon als kinderburgemeester was één van je doelen om klimaatlessen op de Wageningse basisscholen te organiseren. Nou dat is gelukt. Je bent hier klimaatburgemeester voor geworden en je hebt zelfs je verhaal verteld in het jeugdjournaal. Daarnaast had je nóg twee grote doelen als kinderburgemeester. Je wilt een kinderraad opzetten om kinderen een stem te geven en een kinderstraatmuzikantenfestival organiseren. Ook dat is je gelukt. Een proef met de kinderraad is gestart en op 27 augustus komt dat muziekfestival.”

Oog voor anderen

Naast zijn zorgen en inzet voor het klimaat en zijn inzet voor Wageningse kinderen, is Seppe volgens burgemeester Vermeulen ook iemand die veel oog heeft voor anderen. “Dat laat je ook zien in je activiteiten die je naast je rol als kinderburgemeester uitvoert. Zo heb je
35 centimeter van je lange haar gedoneerd aan de Stichting Haarwensen. Zij maken daarmee haarstukken voor kinderen die meestal door ziekte geen eigen haar hebben. Met je viool zamelde je op Koningsdag geld in voor het goede doel. Daarbij kwam je spontaan in contact met een muzikant uit Soedan en heb je hem geleerd het Wilhelmus te spelen. Je hebt afgelopen jaar ook zelf geregeld dat je kinderklimaatlessen op school ging geven. Daarmee maak je andere kinderen bewust van klimaatproblemen.”

Jeugdlintje

Voor al zijn activiteiten heeft Seppe volgens burgemeester Vermeulen het jeugdlintje meer dan verdiend. “Je krijgt het lang niet alleen omdat je kinderburgemeester was, hoewel ik je daar ook hartelijk voor wil bedanken. Maar het jeugdlintje verdien je omdat jij Seppe Meijer zu Schlochtern om anderen geeft in woord, maar zeker ook in daad.”

Opvolgers

In september wordt de huidige locokinderburgemeester Kathy Meijer geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester. De 10-jarige Janne de Kanter wordt dan de nieuwe locokinderburgemeester. Janne zit nu in groep 6 van de Montessorischool. In haar sollicitatiebrief schreef ze dat de ideeën van kinderen beter gehoord moeten worden en als ze goed zijn ook worden uitgevoerd. Verder vindt ze het belangrijk dat Wageningen meer groen, kleur en vrolijkheid heeft.