Direct naar de content

Informatiebijeenkomst voor geïnteresseerde gastgezinnen voor vluchtelingen

Gepubliceerd op:

Heeft u in uw huis ruimte voor een logé voor maximaal 3 maanden? U helpt daarmee een vluchteling die in Wageningen komt wonen en zo alvast kan wennen.

Word gastgezin en kom naar de informatiebijeenkomst op woensdag 17 mei. De bijeenkomst is van 19.15 uur tot 20.15 uur in het stadhuis. Vanaf 19.00 uur is de inloop.

Gastgezinnen gezocht

De gemeente werkt samen met Takecarebnb(Externe link) . Deze organisatie zoekt gastgezinnen voor vluchtelingen die naar Wageningen gaan verhuizen en wachten op een huis. Door tijdelijk bij een gastgezin te logeren, kunnen zij alvast wennen aan hun nieuwe woonplaats. Deze vluchtelingen wonen nu nog in een asielzoekerscentrum.

Als gastgezin wonen 1 of meer logées voor maximaal drie maanden in uw huis. Takecarebnb zoekt geschikte logé(es) en begeleidt de (proef)logeerperiode. Tijdens de informatiebijeenkomst vertellen we u hier graag meer over.

Ervaringen van andere gastgezinnen

U kunt echt iets betekenen voor andere mensen en u doet een mooie ervaring op met een andere cultuur. Een grote groep Wageningers heeft het afgelopen jaar klaargestaan voor de opvang van Oekraïners. Op de website van Takecarebnb kunt u ervaringen(Externe link) lezen van gastgezinnen en gasten.

Kom naar de bijeenkomst

Bent u enthousiast geworden en wilt u meer weten? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op woensdag 17 mei van 19.15 uur tot 20.15 uur in het Stadhuis. Inloop is vanaf 19.00 uur.