Direct naar de content

Wageningen geeft Commissaris van de Koning een warm welkom

Gepubliceerd op:

Op donderdag 8 februari bracht de Gelderse Commissaris van de Koning (CvdK) Henri Lenferink een bezoek aan de gemeente Wageningen. Henri Lenferink is sinds oktober 2023 waarnemend CvdK in Gelderland. Het was zijn eerste ambtsbezoek aan een gemeente. Gedeputeerde Helga Wittjes en statenlid Elmar Theune kwamen met hem mee.

Voor de Commissaris van de Koning begon de dag met het bijwonen van de collegevergadering. Hij werd bijgepraat over verstedelijking, woningbouw en mobiliteit. Daarnaast was de ontwikkeling van Wageningen als sociale stad onderwerp van gesprek. Natuurlijk was ook de opvang van vluchtelingen in de gemeente een belangrijk onderwerp. In het gesprek met gemeenteraadsleden gingen ze nog dieper op deze onderwerpen in.

Steun van het Rijk

Burgemeester Floor Vermeulen geeft aan trots te zijn dat Lenferink Wageningen uitkoos voor zijn eerste ambtsbezoek. “Wageningen is de snelst groeiende gemeente van Nederland. Het is een fijne plek om te wonen. Of zoals de broers Van Rossem pas ook zeiden; Wageningen is bijna een stukje paradijs op aarde.” Ons gemeentelijk beleid richt zich erop dit zo te houden. Daarvoor is steun vanuit het Rijk nodig in de vorm van financiële middelen en regelingen. Daar hebben we het vandaag samen over gehad.”

Warm Wagenings Welkom

Tijdens het ‘Warm Wagenings Welkom’ mocht tot slot een toer door de gemeente niet ontbreken. Rijn IJssel, De Dreijen en de Wageningen University & Research waren een paar highlights die Lenferink een goed beeld gaven van de omgeving van Wageningen. Lenferink bedankte onze gemeente voor de warme ontvangst en gaf aan nu de uitspraak van de broers van Rossem zelf te hebben ervaren.

Wat is een ambtsbezoek?

Een ambtsbezoek van de Commissaris van de Koning is een formeel bezoek met een informeel karakter. Na zijn bezoek aan een gemeente brengt hij verslag uit aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en doet hij mededeling aan gedeputeerde staten.