Direct naar de content

Lintje voor vrijwilliger Anton Borst

Gepubliceerd op:

Anton Borst is op 6 oktober verrast met een Koninklijke Onderscheiding voor zijn enorme inzet voor anderen. Zo’n lintje krijg je niet zomaar. Anton Borst heeft er ruim 12 jaar voor gezorgd dat er voldoende vrijwilligers zijn bij Hospice de Olijftak in Ede.

Vrijwilliger bij Hospice

Anton Borst was wel 12 uur in de week aan het werk in het Hospice, samen met zijn collega Liesbeth Struijk. Daarnaast draaide hij zelf ook regelmatig vrijwilligersdiensten. “Dat toont hoe gepassioneerd en grenzeloos u zich inzette”, zo zei burgemeester Vermeulen.

Gereformeerde Kerk

Diezelfde inzet toonde Anton Borst bij de Gereformeerde Kerk in Wageningen. 15 jaar was hij daar ouderling en 13 jaar secretaris. Maar ook nu nog is hij op verschillende manieren actief als vrijwilliger. Hij zorgt bijvoorbeeld als chauffeur dat er kerk kleden bij de diensten zijn. Maar ook zorgt hij ervoor dat oudere leden het kerkblad geprint in de bus krijgen.

Mantelzorger

Naast al dat vrijwilligerswerk, maakt Anton Borst zelfs nog tijd om mantelzorg te bieden aan een 95-jarige dame. U doet boodschappen, houdt de tuin bij en bent een luisterend oor. Daarmee bent u een grote steun voor haar en voor haar familie. Uw Koninklijke Onderscheiding is door al uw inspanningen dan ook meer dan verdiend.” Aldus burgemeester Vermeulen.