Direct naar de content

Gemeente Wageningen stelt bomenbeleid op

Gepubliceerd op:

Wist u dat er in de gemeente Wageningen bijna 23.524 straat- en laanbomen staan? En dat we 509.300 m2 aan bos en bijna net zoveel bosplantsoen hebben? Wageningen staat vol bomen en daar zijn we ontzettend trots op. Bomen zijn ontzettend belangrijk. Ze bepalen het uiterlijk van de omgeving, zorgen voor koelte en geven veel dieren een woonplek. Ze houden regenwater in de bodem vast en nemen CO2 op.

Groene ambities

Wageningen heeft grote ambities voor het groen in de openbare ruimte. Die staan beschreven in het Groenbeleidsplan. Dit beleidsplan gaat over al het groen in Wageningen zoals parken, bossen, groenstroken en het Arboretum.

Maar er is nog geen specifiek beleid waarin afspraken staan over bijvoorbeeld aanplant, beheer en onderhoud van bomen Dat is nodig omdat het ons helpt in de toekomst de juiste keuzes te maken.

Want hoe graag we ook willen dat alle bomen heel oud worden en dat we overal bomen zien, soms moeten we als gemeente ingrijpen. Bijvoorbeeld als we een straat willen herinrichten, een woonwijk aanleggen of omdat bomen ziek zijn en de omgeving beschadigen.

Bovendien willen wij u in de toekomst beter informeren over wanneer we in uw buurt onderhoud doen, iets verwijderen of aanpassen.

Vragenlijst

Daarom stellen we dit jaar bomenbeleid op. Voordat we hiermee aan de slag gaan, willen we van u weten wat u het belangrijkst vindt aan bomen in uw omgeving en in de stad. We vragen u daarom om onze vragenlijst in te vullen via stemvan.wageningen.nl.(Externe link) Het duurt ongeveer 5 minuten en u kunt de vragenlijst tot en met 29 april invullen.