Direct naar de content

Gemeente Wageningen benoemt eerste student tot studentambtenaar

Gepubliceerd op:

De gemeente Wageningen zet een stap om studenten meer te betrekken bij de gemeente, door een student aan te stellen als studentambtenaar. Als 24-jarige Wageningse student, is Jonna Brantjes een veelbelovende schakel tussen de studentengemeenschap en de lokale overheid.

“Sinds 1 september werk ik als studentambtenaar,” vertelt Jonna. “De gemeente heeft mij aangenomen omdat de doelgroep studenten soms lastig te bereiken is. Terwijl maar liefst één op de vier inwoners van Wageningen student is. Het is hoog nodig dat zij zich meer betrokken voelen bij gemeentelijk beleid. Ik ben er als aanspreekpunt voor studenten en natuurlijk voor ambtenaren van de gemeente. Zo hoop ik de kloof tussen de gemeente en de studentengemeenschap te verkleinen.”

Jonna is er voor alle studenten; mbo, hbo en wo. Naast de lokale studentengemeenschap, is Jonna ook veel in contact met internationale studenten. Haar lidmaatschap bij ESN (Erasmus Student Network) helpt haar hierbij. Ook haar ervaring als uitwisselingstudent in Brazilië werkt mee. Hierdoor weet zij goed met welke uitdagingen studenten te maken krijgen als ze in het buitenland studeren.

Jonna’s doelen zijn duidelijk: “Op de lange termijn zou ik graag meer verbinding willen zien tussen studenten en andere inwoners.” Jonna hoopt de gemeente toegankelijker te maken voor studenten en hen bewust maken van de beschikbare ondersteuning. “Studenten zijn vaak niet goed op de hoogte van wat er in de gemeente gebeurt en wat de gemeente voor hen kan betekenen. Op korte termijn wil ik de schakel zijn tussen de gemeente en studenten. Signalen oppikken en vooral ook een toegankelijk aanspreekpunt zijn.”

Voor studenten en ambtenaren binnen de gemeente is Jonna bereikbaar via het e-mailadres studentambtenaar@wageningen.nl. Ze staat klaar om vragen te beantwoorden, bezwaren aan te horen en de juiste mensen met elkaar te verbinden.