Direct naar de content
Stormschade

Update stormschade: geen wegafsluitingen meer

Gepubliceerd op:

Op donderdag 19 mei was er in Wageningen plaatselijk heel zwaar noodweer. Door een uitzonderlijke harde wind is er heel veel schade aan bomen en takken ontstaan. Er zijn veel bomen met met loshangende en gespleten takken. Deze bomen zijn inmiddels stuk voor stuk gecontroleerd en worden de komende weken hersteld. De gemeente heeft voor deze uitzonderlijke situatie extra personeel ingehuurd.

Actuele situatie 9 juni

Het is inmiddels duidelijk bij hoeveel bomen er specialistisch moet worden ingegrepen. Ruim 800 bomen zijn geteld. Hierdoor waren enkele wegen afgesloten. Inmiddels zijn alle wegafzettingen weggehaald en zijn de wegen weer toegankelijk gemaakt. Wij verwachten dat de opruim- en herstelwerkzaamheden nog 2 tot 3 weken duren.

Melden bij de gemeente

Wij krijgen veel meldingen van inwoners over schade aan gemeentelijke bomen. We hebben begrip voor uw zorgen over loshangende takken in bomen en het opruimen van de rommel. Op dit moment kunnen wij door de grote hoeveelheid werk niet persoonlijk reageren op uw melding. We hopen dat u dat begrijpt in deze uitzonderlijke situatie. Het melden van schade aan gemeentebomen kunt u online doen via deze website. V(Externe link) ul het online meldingsformulier openbare ruimte(Externe link) in.

Schade aan woning, bedrijf of auto?

Het opruimen van stormhout op eigen terrein is voor eigen kosten en moet u zelf opruimen. Schade door de storm aan uw woning, bedrijf of andere eigendomen kunt u (eerst) opgeven bij uw verzekeraar.