Direct naar de content

Wagenings Erezilver voor Ineke Caspers

Gepubliceerd op:

Ineke Caspers is woensdag 22 maart door burgemeester Floor Vermeulen verrast. Tijdens haar afscheid van Stichting PolMarCo reikte hij haar het Wageningse Erezilver uit. Ineke ontving deze onderscheiding voor de vele activiteiten waarbij ze zich al jarenlang een perfecte gastvrouw toont. Burgemeester Vermeulen sprak Ineke met veel lof en waardering toe. “U heeft aandacht voor iedereen. Rangen en standen zijn hierbij niet belangrijk. Op uw eigen hartelijke wijze begroet u mensen. U voelt aan waar ze behoefte aan hebben en zorgt dat iedereen zich op zijn gemak voelt. Een warmere gastvrouw vind je niet snel! Wij uiten onze waardering met het toekennen van het Wagenings Erezilver.”

Stichting PolMarCo

Voor de Stichting PolMarCo organiseerde zij tientallen jaren reizen naar het buitenland. PolMarCo is een organisatie voor medewerkers van politie en marechaussee. Daarnaast was zij al tijdens haar werk bij de gemeente Wageningen op meerdere vlakken actief als vrijwilliger. Ook na haar pensioen blijft zij zich met hart en ziel inzetten en is ze op verzoek altijd bereid om ondersteunende diensten aan te bieden.

Ruim 20 jaar vrijwilliger

Ineke is meer dan 20 jaar actief als vrijwilliger rond 4 en 5 mei. Zoals VIP gastvrouw in het Heerenstraat theater en het symposium in het WICC. Bij de ontvangst in de kerk van gasten voor de stille tocht. En zij assisteerde bij het placeren van de gasten in de kerk. Daarnaast was zij ook behulpzaam in Hotel De Wereld voor de ontvangst van burgemeesters en VIPS tijdens de Bevrijdingsvuurceremonie.

Veteranencafé

Al vele jaren treedt Ineke op als gastvrouw bij het Veteranencafé, Koningsdag en de lokale Veteranendag. Ze doet dit met volle overgave en dat wordt zeer gewaardeerd door de veteranen. Ook helpt zij bij de adoptieceremonies van de oorlogsmonumenten door de basisscholen. De kinderen, de scholen, Wageningen45 en Hotel de Wereld zijn haar hiervoor zeer dankbaar.