Direct naar de content

Lintje voor supervrijwilliger Berrie Ruijling

Gepubliceerd op:

Dit jaar reikte Burgemeester Floor Vermeulen slechts één Koninklijke Onderscheiding uit. Maar wel een hele verdiende. Berrie Ruijling werd voor zijn werk als vrijwilliger bij verschillende organisaties benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Een verrassing

Burgemeester Floor Vermeulen verraste Berrie Ruijling op de RK Begraafplaats in Velp. Ruijling is voorzitter van de Stichting Behoud RK Begraafplaats. Hij was daar omdat Nel Peters-Buurman, een van de vrijwilligers van de begraafplaats, een lintje ontving. In één keer stond Berrie Ruijling ook zelf in de schijnwerpers.

Volgens burgemeester Vermeulen geeft Berrie Ruijling naast zijn taak als voorzitter ook enthousiast leiding aan een groep vrijwilligers die de begraafplaats onderhoudt. Veldwerk is voor hem geen probleem. Onder zijn leiding bouwde de begraafplaats een urnenmuur.
Ook heeft hij gewerkt aan een boek over de begraafplaats en de verhalen van 100 overledenen. Op Allerzielen, 2 november, is hij gastheer voor de familie en vrienden van de overledenen die er begraven liggen.

Zo’n vrijwilliger wil elke school wel rond hebben lopen!

Berrie Ruijling is als fietsliefhebber ook actief bij de Toerclub Wageningen. Van 1995 tot 2002 als voorzitter. Daarna in de organisatie van de jubileumtochten en als lid van de activiteitencommissie. Berrie Ruijling vindt naast al deze werkzaamheden ook nog tijd om als vrijwilliger te werken bij zijn oud werkgever: de Christelijke Scholen Gemeenschap Het Streek in Ede. Hier onderhoudt hij de sociale media en werkt hij als redacteur van de website.

“Zo’n vrijwilliger wil elke school wel rond hebben lopen! Dat hebben de mensen van
CSG Het Streek ons laten weten. Ik denk dat de mensen van de Begraafplaats en de Toerclub dat volledig kunnen onderschrijven”, besloot burgemeester Vermeulen zijn toespraak voordat hij Berrie Ruijling het lintje opspeldde.