Direct naar de content

Zwemlessen voor kinderen van ouders met een laag inkomen

Gepubliceerd op:

Kinderen van ouders met een laag inkomen uit Wageningen kunnen nu bij zwembad de Bongerd de zwemdiploma’s A, B en C halen tegen een beperkte eigen bijdrage van €50. Dit geldt voor kinderen van 6 jaar. Daarnaast kunnen in 2022 kinderen van 7 tot en met 12 jaar die nog geen zwemdiploma hebben de diploma’s A, B en C alsnog behalen, tegen dezelfde eigen bijdrage.

Op initiatief van Stichting Olrik hebben Het ‘Ik doe mee’- fonds, gemeente Wageningen, Sportfondsen Wageningen, Solidez Welzijn en Stichting Olrik de handen ineen geslagen om dit initiatief mogelijk te maken. De initiatiefnemers: “Wij vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen en veilig kan opgroeien. Wanneer kinderen niet goed kunnen zwemmen kunnen onveilige situaties ontstaan, en worden kinderen mogelijk uitgesloten van bijvoorbeeld zwemfeestjes. Met het project ‘Ik Zwem Mee’ maken we zwemlessen ook toegankelijk voor kinderen die opgroeien met weinig geld, zodat iedereen zwemdiploma’s kan halen!”.

Gezinnen met een inkomen tot 130% van de toepasselijke bijstandsnorm kunnen gebruik maken van dit aanbod. Kijk voor meer informatie over de voorwaarden en de aanmeldprocedure op www.ikzwemmee.nl. Geïnteresseerden kunnen ook een bericht sturen naar info@ikzwemmee.nl.