Direct naar de content
Wagenings Erezilver voor Petra van Amersfoort

Wagenings Erezilver voor Petra van Amersfoort

Gepubliceerd op:

‘De ombudsvrouw voor mensen die het wat moeilijker hebben’
Petra van Amersfoort ontving dinsdag 2 mei het Wagenings Erezilver. Zij kreeg deze gemeentelijke onderscheiding voor haar inspanningen die een meerwaarde voor Wageningen opleveren. “Met alles wat in je macht ligt, knok jij om het leven van Wageningers die het moeilijk hebben iets makkelijker, eerlijker en gelijkwaardiger te maken”, aldus burgemeester Floor Vermeulen.

Medemens

In april nam Petra van Amersfoort na negen jaar afscheid als gemeenteraadslid. Dat werk deed ze niet omdat ze zo van politiek hield. Het was voor haar een middel om daadwerkelijk iets voor mensen te kunnen betekenen. “Daarmee kunnen we Petra het best typeren als de ombudsvrouw van Wageningen”, aldus burgemeester Vermeulen. “Iedereen wist en weet haar te vinden. Ondanks dat ze fysiek minder kan dan vroeger, staat ze nog steeds mensen bij met raad en daad. Nooit is haar iets te gek om zich met ziel en zaligheid voor de medemens in te zetten.”

Inspanningen

Petra van Amersfoort krijgt met haar praktische aanpak zonder poespas en met haar hekel aan bureaucratie ook daadwerkelijk zaken voor elkaar. De renovatie van het zwembad in Speeltuin Tuindorp, het behoud van de huiskamer in verzorgingshuis Nudehof en het ophangen van menstruatiekastjes zijn maar een paar voorbeelden van zaken die volgens burgemeester Vermeulen aan haar inspanningen te danken zijn. Ook was zij een van degenen die de replica van stoomtram Bello van de schroothoop heeft gered.