Vragen over ondernemen en coronavirus

Het kabinet heeft een steunpakket voor mkb-ondernemers, zzp’ers en grootbedrijven aangekondigd. Het steunpakket moet ervoor zorgen dat bedrijven hun personeel kunnen doorbetalen en biedt zelfstandigen een overbrugging. Ook zijn er mogelijkheden om te zorgen dat het geld in de bedrijven blijft.

Regelingen vanuit de Rijksoverheid en de provincie

Het kabinet heeft maatregelen genomen om ondernemers te ondersteunen vanwege de economische gevolgen van het coronavirus. Een overzicht van al deze financiele regelingen vindt u op de website van de Rijksoverheid

Regelingen vanuit gemeente Wageningen 

Overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (TOZO)

Heeft u een levensvatbaar bedrijf maar zit u tijdelijk financieel in de knel vanwege het coronavirus? Dan kunt u de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) aanvragen. De Tozo heeft twee mogelijkheden: inkomenssteun en bedrijfskrediet. U kunt een van de twee aanvragen, of beide. Deze regeling geldt ook voor ZZP’ers. 

De verlengde regeling Tozo 3 loopt van 1 oktober 2020 tot 31 maart 2021. U kunt deze verlengde regeling ook aanvragen als u de eerdere Tozo-regelingen al aangevraagd hebt. Heeft u al eerder Tozo 1 of 2 aangevraagd en ontvangen? Ook dan moet u Tozo 3 opnieuw aanvragen voordat u deze kunt ontvangen. U vult dan minder gegevens in omdat wij al gegevens van u hebben.

Wageningse ondernemers vragen de regeling aan bij de gemeente Ede. Dit regelt u via de website van gemeente Ede. De voorwaarden voor het aanvragen van bedrijfskrediet vindt u ook op deze website.

Waar kan ik terecht voor schuldhulpverlening?

Informatie over schuldhulpverlening voor (ex)-ondernemers.

‚Äč

Websites overheid en landelijk 
Websites speciaal voor beroepsgroepen

 

Alle Corona onderwerpen »