Direct naar de content

Wilt u Wageningen nog mooier maken? Doe dan mee!

Gepubliceerd op:

De gemeente werkt aan een nieuwe visie op de toekomst. Wat voor stad willen we in 2045 zijn? Om deze visie voor de bebouwde kom vorm te geven, gaan er verschillende teams aan de slag. Deze ‘participatieteams’ halen de komende maanden ideeën op bij inwoners. U kunt in 1 van die teams zitten. Doet u mee?

Wat we gaan doen?

Om u een echte expert te maken, organiseert Afdeling Buitengewone Zaken in opdracht van de gemeente een miniworkshop. Hierin leert u meer over hoe u mensen naar hun mening kan vragen (participatie- en interviewtechnieken). Zo krijgt u hulpmiddelen om een gesprek aan te gaan. Daarna zet u die kennis in op straat. Daar gaat u met verschillende mensen praten over de toekomst van Wageningen. Leuk en leerzaam. Concreet en tastbaar. U leert op een andere manier naar de stad kijken en in contact te komen met de buitenwereld.

Wie zoeken wij?

We zoeken mensen die het leuk vinden om bezig te zijn met de toekomst van Wageningen en haar bewoners. En die meer willen leren over waardevolle participatie. U hebt een open houding. En U wilt graag beter leren luisteren en doorvragen.

Wat en wanneer

Van april tot en met juli gaat u 2 tot 4 keer de straat op. U bepaalt met uw team welk moment jullie schikt. Dit kan ook door de week zijn. Uw team is niet elke week actief. Dit hangt af van wanneer jullie beschikbaar zijn.

Tijdsbesteding:

  • Voorbereiding: 1 uur
    • Start met mini workshop kwalitatief onderzoek en interviewtechnieken
  • De straat op voor het onderzoek – 3 uur per keer
  • Inzichten inbrengen en afronding – 1 uur per keer

Wat voor inzichten haalt u op?

De gemeente wil dat Wageningen een mooie stad is. Een stad waar u fijn woont, werkt en op bezoek komt. Daarom werkt ze aan visie over wat voor stad we willen zijn. Nu en in de toekomst. Als lid van een participatieteam doet u kennis op in de workshops. Die brengt u daarna in de praktijk. Zo haalt u waardevolle informatie op voor deze visie.

Ik wil meedoen!

Geef u op door een mail te sturen aan wageningen@afdelingbuitengewonezaken.nl. Dan nemen wij contact met u op!