Direct naar de content

Neem jij de ambtsketen van klimaatburgemeester Kirsten over?

Gepubliceerd op:

De gemeente Wageningen zoekt een nieuwe klimaatburgemeester! Kirsten de Koning–Lamberink is sinds eind vorig jaar klimaatburgemeester van Wageningen. Zij draagt haar symbolische ambtsketen tijdens de nationale Klimaatweek in november over aan een opvolger. Ben jij dat?

Wat doet een klimaatburgemeester?

De klimaatburgemeester is een inwoner die betrokken is bij duurzame evenementen in Wageningen. Inwoners kunnen met vragen en ideeën over het klimaatbeleid of duurzame activiteiten in Wageningen bij de klimaatburgemeester terecht. Eens in de maand overlegt de klimaatburgemeester met de gemeente over lokale vraagstukken over duurzaamheid. Hij/zij organiseert de jaarlijkse Klimaatweek 2024. In deze week zijn er duurzame activiteiten in Wageningen.

Interesse?

Heb je interesse in de vrijwillige functie van klimaatburgemeester? Of heb je vragen? Stuur voor 8 oktober een mail naar klimaatburgemeester@wageningen.nl. In oktober benoemt de gemeente de nieuwe klimaatburgemeester. Kijk voor meer informatie op de pagina van de klimaatburgemeester. Meer weten over de Nationale Klimaatweek? Ga naar www.nkw2023.nl/klimaatburgemeester