Direct naar de content

Klimaatburgemeester

Kirsten de Koning – Lamberink

Klimaatburgemeester Kirsten de Koning - Lamberink

De gemeente Wageningen heeft sinds de Nationale Klimaatweek van begin november 2022 een klimaatburgemeester. De klimaatburgemeester houdt zich bezig met onderwerpen die te maken hebben met klimaat en duurzaamheid.

Kirsten (36 jaar) is een duurzame doener en is al lange tijd praktisch bezig met duurzamer leven. Zo heeft ze een aantal jaren in een tiny house gewoond. En ze probeert met zo min mogelijk afval te leven. Daarnaast is ze betrokken bij het Wageningse bedrijf Zerah. Dat maakt met zorg voor mens en milieu, wasmiddelen en verzorgingsproducten.

Ook heeft Kirsten een tijd een blog geschreven over de circulaire economie. Dat betekent dat bestaande materialen en producten zo lang mogelijk gedeeld, verhuurd en gerepareerd worden. Of opgeknapt en opnieuw gebruikt, om de grondstoffen niet uit te putten. Grondstoffen zijn stoffen die in de natuur voorkomen zoals olie, gas, erts en gesteente. Die stof is de basis voor veel producten.

Kirsten deelt duurzame tips op LinkedIn, Instagram en Facebook. Ze is actief bij Tiny House Wageningen en Zero Waste Wageningen en bezoekt graag de maandelijkse klimaatcafé’s. “Ik zet duurzame stappen die bij me passen en die ik vol kan houden. Zodat de veranderingen geen grote last voor me worden”, zegt Kirsten.

Wat doet de klimaatburgemeester?

De klimaatburgemeester is betrokken bij duurzame evenementen in Wageningen en organiseert bijvoorbeeld de Klimaatweek begin november. In deze week zijn er duurzame activiteiten in Wageningen. De klimaatburgemeester is op Instagram te volgen. Inwoners kunnen met haar in contact komen met vragen over het klimaatbeleid of duurzame activiteiten van Wageningen.

Eens in de maand heeft de klimaatburgemeester overleg met team Duurzaamheid van de gemeente. In dit overleg kan de klimaatburgemeester duurzame problemen en vragen die inwoners hebben onder de aandacht brengen.

Contact met de klimaatburgemeester

Stuur een e-mail naar klimaatburgemeester@wageningen.nl of volg de klimaatburgemeester op Instagram.