Direct naar de content

Overzicht van alle subsidies

Bij de gemeente kunt u voor verschillende zaken subsidies aanvragen. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle subsidies met een korte uitleg.

Subsidie voor het groener maken van uw tuin, dak of buitenmuur aanvragen

U wilt uw tuin, dak of buitenmuur groener maken? De gemeente geeft hier in sommige gevallen subsidie voor. Kom in actie en doe een online aanvraag. De subsidie is beschikbaar voor inwoners, bedrijven en organisaties.

Meer informatie en aanvragen subsidie vergroening

Cultuursubsidie aanvragen

Bij de gemeente kunt u online subsidie aanvragen voor culturele activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een jaarlijkse subsidie voor verenigingen voor amateurkunst. Maar ook subsidies die 1 keer wordt gegeven voor culturele activiteiten en tentoonstellingen. U kunt ook subsidie krijgen voor de huur van een zaal van theater Junushoff. 

Meer informatie en aanvragen cultuursubsidie

Jubileumsubsidie aanvragen

Maatschappelijke organisaties en scholen kunnen subsidie aanvragen om hun jubileum feestelijk te vieren. U vraagt de subsidie online aan. Uw aanvraag moet uiterlijk 8 weken voor de startdatum bij ons binnen zijn.

Meer informatie en aanvragen jubileumsubsidie

Subsidie voor afkoppelen regenwater aanvragen

U kunt subsidie aanvragen voor het afkoppelen van uw riool. U vangt dan zelf ‘schoon’ regenwater op wat u gebruikt voor bijvoorbeeld het sproeien van de tuin. Zo bespaart u drinkwater. Ook voorkomt u hiermee dat het riool overstroomt. Bij uw aanvraag moet u een schetsplan meesturen. Wacht op de reactie op uw aanvraag voordat u start met afkoppelen.

Meer informatie en aanvragen subsidie afkoppelen regenwater

Bijdrage voor onderhoud van monumentale bomen aanvragen

Staat uw boom op de gemeentelijke lijst met monumentale bomen? Dan kunt u voor duurzaam onderhoud en snoeien een bijdrage in de kosten aanvragen. De hoogte van de vergoeding hangt af van voor hoeveel bomen u de bijdrage aanvraagt. U moet het werk laten uitvoeren door een officieel boomverzorgingsbedrijf (European Tree Worker). Stuur een e-mail naar monumentaleboom@wageningen.nl. Bij de aanvraag moet u een offerte meesturen van het boomverzorgingsbedrijf.

Meer informatie en aanvragen subsidie monumentale bomen

Subsidie algemeen aanvragen voor activiteit

Wilt u als particulier, ondernemer of maatschappelijke organisatie subsidie aanvragen voor eenmalige of jaarlijks terugkerende activiteiten waar geen andere subsidie voor is? Bijvoorbeeld voor het groener maken van uw schoolplein? Dan heeft u misschien recht op subsidie vanuit onze algemene subsidiepot. U moet uw online aanvraag uiterlijk 8 weken voor de startdatum inleveren bij de gemeente. Vraagt u jaarlijkse subsidie aan? Dan moet u uw aanvraag uiterlijk 1 mei in het jaar daarvoor inleveren.

Meer informatie en aanvragen subsidie algemeen

Subsidie voor culturele festivals

Festivalorganisatoren kunnen subsidie aanvragen wanneer zij een nieuw festival organiseren wat vooral bedoeld is voor jongeren. Bestaande festivals komen ook in aanmerking voor deze stimuleringsregeling. Zij moeten dan laten zien dat ze jongeren als doelgroep hebben. Dat kan bijvoorbeeld door hun programmering voor jongeren te verbeteren. Door deze regeling hebben Wageningse jongeren meer te kiezen als het om cultuur gaat.

Meer informatie en aanvragen subsidie voor culturele festivals