Direct naar de content

Overzicht van alle subsidies

Bij de gemeente kunt u voor verschillende zaken subsidies aanvragen. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle subsidies met een korte uitleg.

Subsidie voor het groener maken van uw tuin, dak of buitenmuur aanvragen

U wilt uw tuin, dak of buitenmuur groener maken? De gemeente geeft hier in sommige situaties subsidie voor. De subsidie is beschikbaar voor inwoners, bedrijven en organisaties.

Meer informatie en aanvragen subsidie vergroening

Cultuursubsidie aanvragen

Bij de gemeente kunt u online subsidie aanvragen voor culturele activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan elk jaar een subsidie voor verenigingen voor amateurkunst. Maar ook subsidies die 1 keer wordt gegeven voor culturele activiteiten en tentoonstellingen. U kunt ook subsidie krijgen voor de huur van een zaal van theater Junushoff. 

Meer informatie en aanvragen cultuursubsidie

Jubileumsubsidie aanvragen

Maatschappelijke organisaties en scholen kunnen subsidie aanvragen om hun jubileum feestelijk te vieren. U vraagt de subsidie online aan. Uw aanvraag moet op zijn laatst 8 weken voor de startdatum bij ons binnen zijn.

Meer informatie en aanvragen jubileumsubsidie

Subsidie voor afkoppelen regenwater aanvragen

U kunt subsidie aanvragen voor het afkoppelen van uw riool. U vangt dan zelf ‘schoon’ regenwater op. Dit gebruikt u bijvoorbeeld voor het sproeien van de tuin. Zo bespaart u drinkwater. Ook voorkomt u hiermee dat het riool overstroomt. Bij uw aanvraag is het belangrijk dat u een schetsplan meestuurt. Wacht op de reactie op uw aanvraag voordat u start met afkoppelen.

Meer informatie en aanvragen subsidie afkoppelen regenwater

Vergoeding voor onderhoud van monumentale bomen aanvragen

Staat uw boom op de gemeentelijke lijst met monumentale bomen? Dan kunt u voor duurzaam onderhoud en snoeien een bijdrage in de kosten aanvragen. De hoogte van de vergoeding hangt af van voor hoeveel bomen u de bijdrage aanvraagt. U moet het werk laten uitvoeren door een officieel boomverzorgingsbedrijf (European Tree Worker). Stuur een e-mail naar monumentaleboom@wageningen.nl. Stuur bij aanvraag een offerte mee van het boomverzorgingsbedrijf.

Meer informatie en aanvragen subsidie monumentale bomen

Subsidie algemeen aanvragen voor activiteit

Wilt u als particulier, ondernemer of maatschappelijke organisatie subsidie aanvragen voor eenmalige of jaarlijks terugkerende activiteiten? Bijvoorbeeld voor het groener maken van uw schoolplein? En is hier geen andere subsidie voor beschikbaar? Dan heeft u misschien recht op subsidie vanuit de algemene subsidiepot. Doe uw online aanvraag uiterlijk 8 weken voor de startdatum. Vraagt u elk jaar subsidie aan? Dan vragen we u om uw aanvraag uiterlijk 1 mei in het jaar daarvoor inleveren.

Meer informatie en aanvragen subsidie algemeen

Subsidie voor culturele festivals

Festivalorganisatoren kunnen subsidie aanvragen wanneer zij een nieuw festival organiseren. Het festival is vooral bedoeld voor jongeren. Bestaande festivals komen ook in aanmerking voor deze stimuleringsregeling. Zij moeten dan laten zien dat ze jongeren als doelgroep hebben. Dat kan bijvoorbeeld door hun programma voor jongeren te verbeteren. Door deze regeling is er Wageningse jongeren meer keuze op het gebied van cultuur.

Meer informatie en aanvragen subsidie voor culturele festivals

Subsidie Wageningse Isolatieactie

Heeft u een slecht geïsoleerde koopwoning en wilt u die energiezuiniger maken? U kunt zich aanmelden voor de subsidie van de Wageningse Isolatieactie. Wij kijken of uw woning aan de subsidievoorwaarden voldoet en begeleiden het proces.

Meer informatie en aanvragen subsidie Wageningse Isolatieactie