Direct naar de content

Wagenings Winterfonds

Gepubliceerd op:

Subsidie voor ondernemers en maatschappelijke organisaties bij hoge energiekosten.

Maatschappelijke organisaties, zzp’ers en midden- en kleinbedrijven met financiële problemen door hoge energiekosten kunnen subsidie krijgen. De subsidie heet het Wagenings Winterfonds. De gemeente Wageningen stelt in totaal €192.243 beschikbaar. Aanvragen kan vanaf 3 april 2023. Het geld komt van de provincie Gelderland dat eind vorig jaar 10 miljoen vrijmaakte voor alle Gelderse gemeenten. De gemeente wil vooral organisaties met de hoogste nood helpen. Ze komen in aanmerking als de energierekeningen van de afgelopen wintermaanden veel hoger waren dan het jaar ervoor. En als hun activiteiten hierdoor in gevaar komen. De maximale vergoeding is € 4.950,- per pand.

“Draaglijk maken”

Wethouder Marije Eleveld Energiearmoede over het Winterfonds: “Deze organisaties mogen niet omvallen omdat ze belangrijk zijn voor de stad. Kerken, sportverenigingen en buurtcentra zijn het cement van de samenleving. En mkb’ers leveren elke dag broodnodige diensten en producten. Zij zijn de ruggengraat voor de lokale economie en bieden werk aan veel mensen. Het Winterfonds maakt de piek in energiekosten van de afgelopen wintermaanden draaglijker. “

Wie het eerst komt, die het eerst maalt

Organisaties kunnen vanaf 3 april 2023 de subsidie aanvragen via onze website. De gemeente behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst, tot het budget op is. De aanvraagtermijn stopt op 30 september 2023.