Direct naar de content

Aangepast hondenbeleid

Gepubliceerd op:

De gemeente Wageningen gaat hondenbelasting doelgerichter inzetten. De huidige hondenuitlaatvelden verdwijnen. Van een aantal bestaande losloopgebieden maken we hondenspeelplaatsen. Ook komen er een paar nieuwe hondenspeelplaatsen. De gemeenteraad maakt hiervoor €500.000 beschikbaar. Ook komt er een opruimplicht van hondenpoep in heel Wageningen. Het nieuwe hondenbeleid gaat op 1 juli 2024 in.

De gemeente gaat graag in gesprek met omwonenden over de inrichting van de locaties van de hondenspeelplaatsen. We organiseren hiervoor bijeenkomsten in het stadhuis op donderdag 28 maart en donderdag 11 april.

Praat mee!

  • Op donderdag 28 maart van 19.30 tot 21.00 uur bespreken we de ontwerpen voor de locaties aan de Wim Sonnenveldlaan, Asterstraat en Eikenlaan.
  • Op donderdag 11 april van 19.30 tot 21.00 uur bespreken we de ontwerpen voor de locaties aan het Jasmijn-plantsoen, de Peppelensteeg en de van Houtenstraat.

Praat u graag mee? Kom naar de bijeenkomst in het stadhuis, Markt 22 in Wageningen. Woont u aan een van de locaties? Dan krijgt u ook nog een brief met de uitnodiging.