Direct naar de content

Locokinderburgemeester gezocht

Gepubliceerd op:

Zit jij na de zomervakantie in groep 7 van de basisschool en woon je in Wageningen? En heb jij veel ideeën over onderwerpen die belangrijk zijn voor kinderen? Dan zoeken wij jou, de nieuwe locokinderburgemeester van Wageningen! De gemeente Wageningen is namelijk opzoek naar een locokinderburgemeester.

Wat doet een loco-kinderburgemeester?

Een locokinderburgemeester ondersteunt de kinderburgemeester. Zo denken ze samen na over zaken die voor kinderen in Wageningen belangrijk zijn. Ook gaan ze samen naar activiteiten zodat je als loco alvast wat ervaring op kunt doen. De loco vervangt de kinderburgemeester als die niet aanwezig kan tijdens een activiteit. Na een jaar schuift de locokinderburgemeester door naar de rol van kinderburgemeester en wordt er een nieuwe locokinderburgemeester gezocht. Je bent dus een jaar locokinderburgemeester en een jaar kinderburgemeester.

Wat voor activiteiten zijn dat dan?

Dat is elk jaar verschillend. Soms is het meedenken over leuke activiteiten voor kinderen of het openen van een evenement. Er zijn ieder jaar ook een paar vaste onderdelen zoals Koningsdag en Sinterklaas. Nieuwsgierig wat Janne en Zoëy het afgelopen jaar hebben gedaan? Neem dan een kijkje op onze Instagram @kinderburgemeester.wageningen.

Hoeveel tijd ben je kwijt?

Dat verschilt per week want soms duurt een activiteit een paar uur en soms een halve dag. Natuurlijk doen we alles in overleg met jou en je ouders/verzorgers. Want je gaat uiteraard gewoon naar school, dus daar houden wij rekening mee. De kinderburgemeesters hebben een coach die ze helpt, begeleid en de afspraken voorbereid.

Wat krijg je er voor?

(Loco)kinderburgemeester is een hele bijzondere en eervolle functie. Je gaat heel veel leuke dingen doen en komt op bijzondere plekken. Je mag prijzen uitreiken en bij officiële openingen zijn. Je ontmoet veel nieuwe mensen, leert een hele hoop én je mag jouw stem laten horen!

Heb je nog vragen?

Stuur dan gerust een mailtje naar kinderburgemeester@wageningen.nl.

Aanmelden?

Maak een filmpje van jezelf met daarin wie jij bent, wat je later wilt worden, wat je dromen zijn voor de toekomst, jouw hobby’s en wat jij zou willen doen als je loco kinderburgemeester bent. Het filmpje mag maximaal 2 minuten duren.

Stuur dit filmpje voor 1 juni via WeTransfer of YouTube samen met jouw naam, leeftijd, adres en de school waarop je zit naar kinderburgemeester@wageningen.nl

 

Namens de gemeente Wageningen,

Janne de Kanter & Zoëy Erkelens