Direct naar de content

Studentenvereniging W.S.V. Ceres helpt studentenwoningen energie besparen

Gepubliceerd op:

Het was een van de ideeën van de duurzaamheidscommissie van studentenvereniging W.S.V. Ceres. Studentenwoningen in de Binnenstad gratis energiebesparende materialen geven. De gemeente vond het ook een goed idee! Samen met de gemeente heeft Ceres energiebesparende producten gekocht en aan studentenhuizen uitgedeeld.

Dirk Willemsen: “We hebben veel vergaderd over duurzame ideeën die we op onze vereniging konden doen. Een van die de ideeën was het maken van verduurzamings-pakketten voor studentenhuizen.  Omdat veel studenthuizen een enorm slecht (laag) energie prestatie label hebben. We hebben contact opgenomen met de gemeente of hier misschien een samenwerking mogelijk was. De gemeente wilde direct meedoen.”

Waarom studentenwoningen?

Veel woningen van studenten in de Binnenstad zijn oud, tochtig en niet geïsoleerd. En hebben enkel glas in plaats van dubbel glas. De hoge energieprijzen raken deze studenten daardoor extra hard.

Gemeente helpt een handje mee

De gemeente heeft daarom met de actie ‘Bespaar energie, bespaar geld’, een voorraad energiebesparende spullen gekocht. Studenten van ongeveer 50 studentenhuizen hebben de materialen opgehaald, zoals radiatorfolie, kozijnfolie en tochtstrips.

Wethouder Marije Eleveld: “In sommige huizen lijkt het of het in de winter ook binnenwaait. Daarom helpen we deze studenten graag om zelf maatregelen te nemen met de materialen die we hun geven. Met een goede tochtstrip kan je veel tocht buiten houden. Dat is goed voor de portemonnee, de gezondheid en het wooncomfort van studenten.”

Wil jij ook jouw studentenhuis aanmelden?

Wil jouw studentenhuis meedoen met de volgende ronde? Stuur dan een e-mail naar robin.smale@wageningen.nl. Let op: je hoeft geen Ceres-huis te zijn om mee te doen!

Woont u niet in een studenten huis maar u heeft wel een laag inkomen?

Kijk op www.wageningenbespaart.nl Deze actie is er ook voor u. En kan u helpen uw energierekening te verlagen. Neem telefonisch contact op met het Energieloket via 0317 – 492 801 of per mail via vraag@energieloket-wageningen.nl.