Direct naar de content

Op 3 plekken vuurwerkverbod in Wageningen

Gepubliceerd op:

De gemeente Wageningen wil voor iedereen een veilige en plezierige jaarwisseling. Daarom geldt er op drie plekken in Wageningen een verbod om vuurwerk af te steken: rondom het Torckpark, het park tussen Theater Junushoff en Hotel WICC en Het Stek. In de tweede helft van december worden borden geplaatst om mensen hierop te wijzen. In de hele gemeente is het bovendien verboden om carbid te schieten.

Daarnaast gelden de algemene, landelijke regels: vuurwerk mag afgestoken worden van 31 december 2022 18.00 uur tot 1 januari 2023 02.00 uur.

Houd je aan de regels

Burgemeester Floor Vermeulen: “In de gemeenteraad hebben we met elkaar gesproken over vuurwerk in Wageningen. Voor deze jaarwisseling blijft vuurwerk toegestaan, behalve in drie vuurwerkvrije zones. Ik roep iedereen op om ook daarbuiten de regels in acht te nemen en je gezonde verstand te gebruiken. Zo houden we het veilig in de stad.”

Vuurwerkvrije zones

Wageningen heeft deze jaarwisseling drie vuurwerkvrije zones. Vuurwerkvrije zone Torckpark is het gebied in en rond het park, de Stadsboerderij, het Bassecour, Spijk en verpleeghuis Torckdael. Dit om inwoners en dieren niet tot last te zijn. Ook het park tussen Theater Junushoff en Hotel WICC en Het Stek zijn aangewezen als vuurwerkvrije zone. Dit omdat er op deze locaties vluchtelingen worden opgevangen.

Boete van 250 euro

Tijdens de jaarwisseling wordt gehandhaafd door BOA’s en politie. Zij surveilleren en reageren op meldingen. Steekt u buiten de aangegeven tijden of in een vuurwerkvrije zone vuurwerk af, dan kunt u een boete krijgen van 250 euro.

Meldingen

Voor meldingen: bel de politie via 0900-8844 en in geval van spoed 112.