Direct naar de content

Marije Eleveld door PvdA voorgedragen als tijdelijk vervanger wethouder Anne Janssen

Gepubliceerd op:

De fractie van de PvdA in de gemeenteraad van Wageningen draagt Marije Eleveld voor als tijdelijk vervanger van wethouder Anne Janssen. Zij gaat wegens de zorg voor haar zieke kind met ziekteverlof. De gemeenteraad besluit naar verwachting 16 januari 2023 over de tijdelijke vervanging en daarna kan ook de installatie van Marije Eleveld plaatsvinden.

 Burgemeester Floor Vermeulen: “We hebben als college samen met Anne besloten dat tijdelijke vervanging nu beter is. De afwezigheid van Anne gaat naar verwachting nog enkele maanden duren. Met de voordracht van een tijdelijk wethouder, waar de gemeenteraad natuurlijk nog over moet besluiten, zijn we weer op volle sterkte als college.”

PvdA Wageningen is blij dat Marije Eleveld bereid is Anne Janssen te vervangen. Fractievoorzitter Jan Willem Kamerman: “Marije heeft ruime ervaring in de gemeentelijke politiek en kent Wageningen goed. Ze is van 2012 t/m 2017 wethouder geweest voor de PvdA in Ede, daarvoor was ze raadslid in Ede. Als wethouder heeft zij veel ervaring en inhoudelijke kennis opgedaan over wonen, bouwen en ruimtelijke ordening. Daarna heeft ze als directeur-bestuurder van woningcorporatie Bo-Ex in Utrecht aan dezelfde opgaven gewerkt. Ik heb er alle vertrouwen in dat Marije de ingezette lijn van Anne Janssen goed kan voortzetten.”