Direct naar de content

Actie ‘Bespaar energie, bespaar geld’

Gepubliceerd op:

De actie ‘Bespaar energie, bespaar geld’ is gestart! Om energiearmoede in Wageningen aan te pakken, helpt de gemeente Wageningen. Deze inwoners krijgen gratis hulp om energie te besparen. Energiearmoede leeft vooral onder inwoners met een laag inkomen. Voor hen is deze actie.

Samenwerking met de partners

Wethouder Marije Eleveld vertelt: “Deze actie heeft de gemeente Wageningen samen met de Woningstichting en het Energieloket opgezet. Niet iedere inwoner met een laag inkomen weet de weg te vinden naar hulp. Daarom hebben we organisaties hierover verteld, die veel contact hebben met mensen waarvoor deze actie kan helpen. Zoals Solidez, Thuis en ons eigen Startpunt. Ook sportverenigingen, verloskundigen maar ook bijv. huisartsen gaan we over deze actie informeren. Zij kunnen de mensen om wie het gaat, hierop wijzen.”

Actiemiddelen

De actie is breed bekend gemaakt met posters, folders en Gemeentepagina berichten. Ook is er een animatiefilm met 6 talen ondertitelingen: Nederlands, Engels, Spaans, Turks, Arabisch en Tigrinya. De animatiefilm is te zien op YouTube .

Op www.wageningenbespaart.nl en de Engelse versie, www.wageningensaves.nl , staat de actie uitgelegd. Hier kunnen inwoners met een snelle adrescheck meteen zien of er gratis acties voor hen zijn.

Aanbod van drie gratis acties voor de inwoners met een laag inkomen:

  1. Een bezoek van de ‘Tochtbusters-plus’. Dit zijn klussers die bij inwoners thuis € 150,- aan energiebesparende materialen plaatsen. Bijvoorbeeld radiatorfolie en Ledlampen.
  2. Een gratis energiedisplay, met hulp bij installeren en bespaartips.
  3. Een korting van € 250,- op een energiezuinige koelkast of vriezer, bij het inruilen van de oude.

Het aanbod van acties zal in de eerste helft van 2023 nog verder groeien. De actie is tot eind 2024.

Vragen?

Wilt u meer weten over deze actie? Neem contact op met het Energieloket via 0317 – 492 801 of vraag@energieloket-wageningen.nl.