Direct naar de content
vader tilt zoon op

Jeugd en gezin

In het Startpunt is elke vrijdagmorgen een inloopspreekuur voor ouders, opvoeders en jeugd. Het Startpunt organiseert ook verschillende ouderavonden en cursussen. Het inloopspreekuur, de ouderavonden en trainingen ondersteunen gezinnen, jongeren en kinderen bij het opvoeden en opgroeien.

Activiteiten

Inloop Jeugd en Gezin

Elke vrijdagochtend tussen 9.00 en 13.00 uur kun(t) u/je bij het Startpunt zonder afspraak binnenlopen voor al uw/je vragen over opgroeien en opvoeden in Wageningen.

Meer informatie
Voor opvoeders die meer willen weten over het aanleren van gezonde eetgewoontes bij hun kind.
De cursus is voor aanstaande brugklassers die problemen ervaren in het contact met anderen. Alle onderwerpen staan in het teken van een goede start maken op de nieuwe school.
Gespreksgroep waarin ouders ervaringen delen en elkaar tips geven over zelfgekozen onderwerpen. De groep wordt 8 keer begeleid door een beroepskracht.
Heeft u een kind met autisme in de leeftijd van 6-16 jaar en wilt u graag contact met andere ouders om uw ervaringen te delen? Op 9 september start er een nieuwe oudergroep.
Spel- en praatgroep voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Het leert kinderen omgaan met lastige zaken aan de scheiding.
Heeft u vragen over het gedrag van uw kind(eren (4-12 jaar)? Wilt u graag uw rol als opvoeder versterken? Dan bent u welkom bij deze ouderavond.
Bent u bezorgd over het gebruik van middelen van uw puber? Wilt u weten hoe hiermee om te gaan en hoe u hierover praat? Tijdens deze ouderavond hoort u hier meer over.
ScheidingsATLAS is een training voor ouders die gaan scheiden of gescheiden zijn. De training helpt om de scheiding zo goed mogelijk te laten verlopen. Voor de kinderen en voor uzelf.
Alle activiteiten Startpunt

Veelgestelde vragen

Contact met het Startpunt

Balie Startpunt

Bij het Startpunt binnenlopen zonder afspraak is mogelijk van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur.

 • Algemeen adres Rooseveltweg 408A Wageningen
 • Maandag
  09.00 – 13.00
 • Dinsdag
  09.00 – 13.00
 • Woensdag
  09.00 – 13.00
 • Donderdag
  Gesloten
 • Vrijdag
  09.00 – 13.00
 • Zaterdag
  Gesloten
 • Zondag
  Gesloten

Bel het Startpunt of stuur een bericht

We zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur. U kunt een bericht sturen per e-mail of WhatsApp.

Social media

Blijf op de hoogte en volg het Startpunt op social media.