Direct naar de content

Tegemoetkoming energiekosten

Huishoudens met een laag inkomen krijgen van de overheid een extra bedrag voor de hoge kosten van de energierekening. De energietoeslag in Wageningen is eenmalig € 800 per huishouden. De betaling van deze energietoeslag verloopt via de gemeente. Huishoudens met een laag inkomen die bij ons bekend zijn hebben de toeslag uiterlijk eind juli 2022 automatisch op hun rekening gekregen. Huishoudens met een laag inkomen die niet bij ons bekend zijn en passen binnen de voorwaarden, kunnen de toeslag zelf op deze pagina online aanvragen. Dit kan tot en met 31 december 2022.

Lukt het niet om de energietoeslag online aan te vragen? Op maandag tussen 13.00 tot 15.00 uur kunt u voor hulp terecht bij het inloopspreekuur over geldzaken in het Startpunt. Lukt het niet om te komen? Neem dan contact op met het Startpunt via 0317 41 01 60 of stuur een e-mail naar startpunt@wageningen.nl.

Let op: de energietoeslag wordt misschien verhoogd van € 800 naar € 1300. Als hier meer over bekend is, leest u dit op deze pagina.

Veelgestelde vragen