Direct naar de content

Onderscheiding aanvragen

Kent u iemand die zich inzet voor een ander of een bijzondere prestatie heeft geleverd? Wilt u deze persoon daarvoor in het zonnetje zetten? Daar zijn verschillende landelijke en lokale onderscheidingen voor.

Welke onderscheidingen zijn er en hoe vraag ik die aan?

Koninklijke onderscheiding

Een Koninklijke onderscheiding is ook wel bekend als het lintje of KO. De lintjes worden ieder jaar uitgereikt op de laatste werkdag voor Koningsdag. U kunt de onderscheiding online aanvragen via aanvraag.koninklijkeonderscheidingen.nl. U moet de aanvraag minimaal 6 maanden van tevoren opsturen. De burgemeester geeft advies aan de Commissaris van de Koning over uw aanvraag. Meer informatie over de beoordeling van een KO vindt u op www.lintjes.nl.

Wagenings Erezilver

Het Wagenings Erezilver is een onderscheiding voor inwoners die zich bijzonder hebben ingezet voor de Wageningse samenleving. Het Erezilver is er in 2 uitvoeringen: het Wagenings Erezilver en het Verguld Wagenings Erezilver. Wilt u meer weten of iemand aanmelden? Neem contact op met de gemeente.

Wagenings jeugdlintje

De gemeente reikt elk jaar jeugdlintjes uit. Het Wageningse jeugdlintje is voor jongeren van 6 tot en met 17 jaar die het afgelopen jaar iets bijzonders hebben gedaan voor anderen of voor onze stad. Met het jeugdlintje willen we deze jonge inwoners bedanken voor hun inzet. Het lintje is ook bedoeld als aanmoediging voor henzelf en anderen om door te gaan met het goede werk. Het is op dit moment niet mogelijk om iemand aan te melden voor het jeugdlintje.