Direct naar de content

Kinderburgemeester en locokinderburgemeester

De gemeente Wageningen heeft zowel een kinderburgemeester als een locokinderburgemeester. Samen houden zij zich bezig met onderwerpen die voor kinderen belangrijk zijn binnen de gemeente.

Seppe

Onze kinderburgemeester is Seppe. In zijn aanmelding als kinderburgemeester schreef hij: “Het lijkt me leuk om kinderburgemeester te zijn omdat je dan kinderen blij kan maken met iets wat zij belangrijk vinden.”

Kathy

Onze locokinderburgemeester is Kathy. Zij wil graag dat er meer gedaan wordt aan natuur in en buiten de klas. In de zomer van 2022 volgt Kathy Seppe op als kinderburgemeester. Wij zijn daarom op zoek naar een nieuwe locokinderburgemeester. Je kunt je hiervoor op dit moment niet meer aanmelden.

Wat doen de kinderburgemeester en de locokinderburgemeester?

De kinderburgemeester of locokinderburgemeester gaan bijvoorbeeld op pad met de burgemeester naar (feestelijke) afspraken. De locokinderburgemeester valt in voor de kinderburgemeester als die niet beschikbaar is. De kinderburgemeester en de locokinderburgemeester spelen in elk geval een rol op Koningsdag, op 4 en 5 mei, bij de intocht van Sinterklaas en bij de uitreiking van de jeugdlintjes. Met filmpjes en op social media geven zij aandacht aan onderwerpen die voor kinderen belangrijk zijn, zoals gezond leven en buiten spelen. De kinderburgemeester en de locokinderburgemeester bezoeken ook de leerlingenraden van verschillende basisscholen. De locokinderburgemeester en de burgemeester delen ook filmpjes over onderwerpen die voor kinderen belangrijk zijn.

Contact met de (loco)kinderburgemeester

Stuur een e-mail naar kinderburgemeester@wageningen.nl.
Of volg onze kinderburgemeesters op Instagram.