Direct naar de content

Kinderburgemeester en locokinderburgemeester

De gemeente Wageningen heeft zowel een kinderburgemeester als een locokinderburgemeester. Samen houden zij zich bezig met onderwerpen die voor kinderen belangrijk zijn binnen de gemeente.

Janne

Janne de Kanter is sinds september 2023 kinderburgemeester van Wageningen. Zij wil zich inzetten voor een kindvriendelijk Wageningen.

Ze wil graag dat er borden komen met informatie waar je winkels vindt die leuk zijn voor kinderen. Of activiteiten in de stad die speciaal voor kinderen zijn.

Wat Janne betreft mag er meer kleur in Wageningen komen zoals bijvoorbeeld vrolijke kleurrijke gebouwen.

Zoëy

Zoëy Erkelens is sinds september 2023 loco-kinderburgemeester van Wageningen. Zij ondersteunt Janne totdat ze volgend jaar kan doorgroeien als kinderburgemeester.

Zij wil zich inzetten voor een Wageningen waar alle kinderen mee kunnen doen en samen kunnen spelen. Ook als je bijvoorbeeld een beperking hebt of autisme.

Wat doen de kinderburgemeester en de locokinderburgemeester?

De kinderburgemeester of locokinderburgemeester gaan bijvoorbeeld op pad met de burgemeester naar (feestelijke) afspraken. De locokinderburgemeester valt in voor de kinderburgemeester als die niet beschikbaar is. De kinderburgemeester en de locokinderburgemeester spelen in elk geval een rol op Koningsdag, op 4 en 5 mei, bij de intocht van Sinterklaas en bij de uitreiking van de jeugdlintjes. Met filmpjes en op social media geven zij aandacht aan onderwerpen die voor kinderen belangrijk zijn, zoals gezond leven en buiten spelen. De kinderburgemeester en de locokinderburgemeester bezoeken ook de leerlingenraden van verschillende basisscholen. De locokinderburgemeester en de burgemeester delen ook filmpjes over onderwerpen die voor kinderen belangrijk zijn.

Contact met de (loco)kinderburgemeester

Stuur een e-mail naar kinderburgemeester@wageningen.nl. Of volg onze kinderburgemeesters op Instagram.(Externe link)