Direct naar de content

Kinderburgemeester en locokinderburgemeester

De gemeente Wageningen heeft zowel een kinderburgemeester als een locokinderburgemeester. Samen houden zij zich bezig met onderwerpen die voor kinderen belangrijk zijn binnen de gemeente.

Kathy

Onze kinderburgemeester is Kathy Meijer. Zij wil graag dat er meer gedaan wordt aan natuur in en buiten de klas. In de zomer van 2022 is Kathy, Seppe opgevolgd als kinderburgemeester.

Janne

Sinds de zomer van 2022 is Janne de Kanter onze locokinderburgemeester.

Toen Janne de oproep in de krant zag dacht ze direct: ‘Dit is wat voor mij!’
Ze heeft heel erg veel zin in dit jaar als locokinderburgemeester en hoopt zich te kunnen inzetten voor meer kleur in de binnenstad.

Wat doen de kinderburgemeester en de locokinderburgemeester?

De kinderburgemeester of locokinderburgemeester gaan bijvoorbeeld op pad met de burgemeester naar (feestelijke) afspraken. De locokinderburgemeester valt in voor de kinderburgemeester als die niet beschikbaar is. De kinderburgemeester en de locokinderburgemeester spelen in elk geval een rol op Koningsdag, op 4 en 5 mei, bij de intocht van Sinterklaas en bij de uitreiking van de jeugdlintjes. Met filmpjes en op social media geven zij aandacht aan onderwerpen die voor kinderen belangrijk zijn, zoals gezond leven en buiten spelen. De kinderburgemeester en de locokinderburgemeester bezoeken ook de leerlingenraden van verschillende basisscholen. De locokinderburgemeester en de burgemeester delen ook filmpjes over onderwerpen die voor kinderen belangrijk zijn.

Contact met de (loco)kinderburgemeester

Stuur een e-mail naar kinderburgemeester@wageningen.nl. Of volg onze kinderburgemeesters op Instagram.