Direct naar de content

Cursus Politiek Actief – Kennismaking en staatsinrichting 

Datum en tijd

  • 19:30 uur - 22:00 uur
    donderdag 3 oktober 2024

locatie

  • Algemeen adres Stadhuis, Markt 22

De gemeenteraad van Wageningen organiseert  de cursus Politiek Actief. Met deze cursus wil de gemeenteraad inwoners van Wageningen enthousiasmeren om politiek actief te worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad of als gemeenteraadslid.

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die overweegt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Veel inwoners willen ook weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Deze cursus is ook zeer geschikt voor deze groep.

Welke actieve rol kunt u als inwoner spelen? Wat valt onder de verantwoordelijkheid van de Rijksoverheid en wat onder die van de gemeente? Wanneer is het College van burgemeester en wethouders aan zet en wat zijn de bevoegdheden van de gemeenteraad? Tijdens de cursus Politiek Actief worden dit soort vragen behandeld.

Programma

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten. Naast theoretische kennis verbeteren de deelnemers ook hun vaardigheden, zoals debatteren. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit te wisselen.

Aanmelden

Deelname aan de cursus is gratis. Heeft u interesse, vragen of wilt u zich aanmelden? Stuur dan een e-mail naar raadsgriffie@wageningen.nl

De cursus wordt verzorgd door de raadsgriffie van Wageningen in samenwerking met ProDemos.