Direct naar de content

Vieren en herdenken op 4 en 5 mei: praktische informatie

Gepubliceerd op:

Ook dit jaar is onze stad op 4 en 5 mei als vanouds de plek waar we samen herdenken en de vrijheid vieren. Als stad zijn we dan enorm gastvrij en dat geeft drukte. We zijn trots op onze stad, maar we weten ook dat inwoners deze dagen overlast kunnen ervaren. Samen met de stichting Wageningen45 doen we er alles aan om te zorgen dat deze overlast zo beperkt mogelijk is. In de aanloop er naar toe, maar ook op de dagen zelf.

Wat is voor u belangrijk om te weten?

Warenmarkt op andere plek

Op zaterdag 4 mei is de warenmarkt niet op de Markt maar aan de Costerweg. Op de grote parkeerplaats voor het appartementencomplex Costerstaete.

Verkeer

Vanaf 3 mei gelden er parkeerverboden in de binnenstad, ook voor vergunninghouders en deels ook voor fietsen. Op 5 mei is de binnenstad niet meer bereikbaar met de auto. Uiteraard is de binnenstad gewoon bereikbaar voor brandweer, politie en ambulance. Op de website van wageningen45 vindt u een overzicht van alle maatregelen(Externe link) . Hier vindt u ook antwoord op alle veelgestelde vragen(Externe link) . Houd vooral de verkeers- en parkeerborden in de stad in de gaten. Zo voorkomt u een boete of zelfs het wegslepen van uw auto of fiets.

Vragen: wie kunt u bellen?

Heeft u vragen over de verkeersmaatregelen? Bel dan de gemeente via (0317) 492 911. Dit telefoonnummer is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur. Op vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur. Op vrijdagmiddag 3 mei en op zaterdag en zondag 4 en 5 mei is het stadhuis gesloten. U kunt dan bellen voor dringende (verkeers)zaken naar (0317) 492 522 (stichting Wageningen45).