Direct naar de content

Hulp aan vluchtelingen uit Oekraïne

In Wageningen vangen we vluchtelingen uit Oekraïne en andere landen op. Op deze pagina leest u informatie over de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.

Opvanglocaties in Wageningen

De Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden (VGGM) coördineert de opvang van vluchtelingen in onze regio.

Op dit momenten wonen ongeveer 180 vluchtelingen uit Oekraïne in Wageningen. Zij wonen in drie gemeentelijke opvanglocaties aan de Mondriaanlaan, Nude en op Recreatiepark De Wielerbaan. Ongeveer vijftig vluchtelingen wonen tijdelijk in gastgezinnen via Welkom in Wageningen en bij familie en vrienden.

Ondertussen zijn de gemeente Wageningen en lokale partners samen met de regio en landelijke overheid op zoek naar locaties waar vluchtelingen voor lange tijd kunnen wonen.

Meer informatie

Hieronder staat een overzicht van veelgestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Kijk op www.refugeehelp.nl. Deze website is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Oekraïens en Russisch. Of kijk voor meer informatie op de website van Rijksoverheid.

U bent ook welkom tijdens het spreekuur van Vluchtelingenwerk Wageningen. Voor bijzondere vragen over zorg en ondersteuning neemt u contact op met het Startpunt.

Veelgestelde vragen