Direct naar de content

Oudergroep in gesprek over de pubertijd

Gepubliceerd onder de categorie:
  • Startpunt

Datum en tijd

  • 20:00 uur - 22:00 uur
    donderdag 5 september 2024

locatie

  • Algemeen adres Startpunt, Rooseveltweg 408 A

Voor opvoeders is er voor het begeleiden van pubers naar volwassenheid geen handleiding. Toch zijn er momenten waarop veel opvoeders zich afvragen of ze wel op de goede weg zitten. Dit wordt meer wanneer je kind de pubertijd ingaat. Er zijn veel vragen. Hoe begeleid ik mijn kind van de basisschool naar het voortgezet onderwijs? Hoe stimuleer ik de zelfstandigheid van mijn puber? Wat doe ik als we het als ouders niet eens zijn over de aanpak?

Hoe gaat het in zijn werk?

Elke ouder of ouderpaar brengt 1 keer een zelfgekozen onderwerp in. In de groep bespreekt u hoe u omgaat met afspraken en regels over dit onderwerp. Ervaringen worden met elkaar gedeeld. We gaan uit van de deskundigheid van de ouders zelf. Iedereen in de groep brengt waardevolle ervaringen mee. Zo leren jullie van elkaar. Voor veel opvoeders geeft het contact en uitwisselen met andere opvoeders in vergelijkbare situaties steun. Het maakt hen sterker in hun ouderrol. De rol van de gespreksbegeleider is het begeleiden van het gespreksproces door verschillende gespreksvormen. Deelnemen aan deze groep is gratis.

Wie begeleidt de groep?

De groep wordt 8 keer begeleid door Tina Folkersma. Zij integratief Jongerentherapeut bij Kinderkracht, praktijk voor ontwikkelingsbegeleiding. Daarna gaat de groep zonder gespreksleider verder.

Voor wie

De oudergroep is voor opvoeders met 1 of meer kinderen die tussen de 12 en 15 jaar zijn. Heeft u meerdere kinderen? Dan is het belangrijk dat het oudste kind tussen de 12 en 15 jaar is. U kunt met alle betrokken ouders en opvoeders van uw gezin meedoen, maar u kunt ook alleen komen. Het is een vaste groep. Halverwege instromen is dus niet mogelijk. Dit zorgt voor een vaste en vertrouwde omgeving.

Wanneer

Donderdag 5 en 19 september, 10 oktober, 28 november, 19 december, 9 en 30  januari en 20 februari van 20.00 tot 22.00 uur

Vragen of meer informatie

Gerelateerde activiteiten

Startpunt, Rooseveltweg
Geplaatst in categorie:
  • Startpunt
Startpunt, Rooseveltweg
Geplaatst in categorie:
  • Startpunt
Startpunt, Rooseveltweg
Geplaatst in categorie:
  • Startpunt