Direct naar de content

Word jij de nieuwe locokinderburgemeester van Wageningen?

Gepubliceerd op:

Wil jij de kinderen van Wageningen een stem geven binnen de Wageningse politiek? En zit je in groep 6 van een basisschool in Wageningen? Meld je dan nu aan voor de verkiezing voor locokinderburgemeester van gemeente Wageningen! Wie weet word jij dan wel de opvolg(st)er van locokinderburgemeester Kathy. De locokinderburgemeester werkt samen met de kinderburgemeester en de ‘echte’ burgemeester.

Wat doen de kinderburgemeester en locokinderburgemeester?

De kinderburgemeester of locokinderburgemeester gaan bijvoorbeeld op pad met de burgemeester naar (feestelijke) afspraken. De locokinderburgemeester valt in voor de kinderburgemeester als die niet beschikbaar is. De kinderburgemeester en de locokinderburgemeester spelen in elk geval een rol op Koningsdag, op 4 en 5 mei, bij de intocht van Sinterklaas en bij de uitreiking van de jeugdlintjes. Met filmpjes en op social media geven zij aandacht aan onderwerpen die voor kinderen belangrijk zijn, zoals gezond leven en buiten spelen. De kinderburgemeester en de locokinderburgemeester bezoeken ook de leerlingenraden van verschillende basisscholen. De locokinderburgemeester en de burgemeester delen ook filmpjes over onderwerpen die voor kinderen belangrijk zijn.

Wie kan zich aanmelden als locokinderburgemeester?

Je zit in groep 6 van een basisschool in Wageningen, je woont in Wageningen, en je kunt goed meedenken over zaken die voor kinderen belangrijk zijn. Dan kun jij je aanmelden om locokinderburgemeester te worden!

Voor hoe lang ben jij locokinderburgemeester?

Locokinderburgemeester kun je zijn totdat je naar de middelbare school gaat. De locokinderburgemeester draait een jaar mee met de kinderburgemeester. De locokinderburgemeester kan zo dus een jaar ervaring opdoen. Daarna schuift de locokinderburgemeester door naar de rol van kinderburgemeester (als je dat zelf natuurlijk ook leuk vindt!)

Wat krijg je ervoor?

Je krijgt niet betaald, maar het is het wel een eervolle functie. Je gaat veel leuke dingen doen en komt op bijzondere plekken, je mag prijzen uitreiken en officiële openingen bijwonen. Je ontmoet veel mensen en leert wat over de politiek en de gemeente Wageningen. De locokinderburgemeester heeft een officiële locospeld. Bij de vervanging van de kinderburgemeester mag de locokinderburgemeester de burgemeestersketting dragen.

Hoeveel tijd ben je kwijt?

Dat verschilt per week. De ene week kost het je geen tijd, de andere week ben je een keer een (halve) dag kwijt. Alles gaat altijd in overleg met jou en je ouders en je kunt gewoon naar school, daar houden we rekening mee. De locokinderburgemeester heeft een coach, die bereidt afspraken samen met je voor.

Heb je nog vragen?

Heb je toch nog een vraag of vind je iets nog niet helemaal duidelijk? Stuur dan een berichtje naar kinderburgemeester@wageningen.nl. Je krijgt altijd een reactie.

Hoe kun je je aanmelden?

Naast je naam, adres en leeftijd willen we je ook graag iets beter leren kennen. Wil je ons wat vertellen over je hobby’s? Vertel ons ook waarom je graag locokinderburgemeester wilt worden. En vertel in één zin wat jij als locokinderburgemeester belangrijk vindt. Een filmpje van maximaal 2 minuten sturen kan natuurlijk ook!

Meld je hier aan als nieuwe locokinderburgemeester.(Externe link)

Tot wanneer kan jij je aanmelden om locokinderburgemeester te worden?

Jouw aanmelding moet uiterlijk dinsdag 7 juni 2022 bij ons binnen zijn. Dus zorg dat je je aanmelding op tijd verstuurt! De selectiemiddag is op 15 juni 2022 van 15.00 tot 17.30.