Direct naar de content

Vernieuwen asfalt Spelstraat – Stadsbrink

Gepubliceerd op:

We gaan het asfalt op de Churchillweg tussen de Spelstraat en de Stadsbrink vervangen. Dat gebeurt op 8 en 15 juli. In opdracht van de gemeente Wageningen werkt Hoornstra Infrabouw aan het vernieuwen van de Churchillweg. Helaas bleek al direct na het asfalteren in september dat een gedeelte van de aangebrachte laag asfalt van onvoldoende kwaliteit is. Dat heeft te maken met het slechte weer tijdens de werkzaamheden. Het gaat gelukkig om een beperkt gedeelte tussen de Spelstraat en de Stadsbrink (zie plattegrond(Externe link) ).
Na goed overleg tussen de gemeente en aannemer is besloten de weg opnieuw te voorzien van een deklaag. Dit betekent dat de aannemer de huidige deklaag verwijdert en vervolgens een nieuwe deklaag aanbrengt.

 

De gemeente kan zich goed voorstellen dat dit erg ongelukkig is voor omwonenden en ondernemers. Daarom is er voor gekozen de werkzaamheden uit te laten voeren op twee maandagen in juli. De winkels zijn op maandag gesloten. Zo wil de gemeente de overlast van deze onvoorziene situatie minimaal houden. Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren is de Churchillweg deze dagen afgesloten. Ook starten de werkzaamheden al om 6.00 uur zodat er voldoende tijd is. De bewoners van de betreffende straten hebben een  brief ontvangen.