Direct naar de content

Kinderburgemeester Kathy en locokinderburgemeester Janne geïnstalleerd.

Gepubliceerd op:

Met het omhangen van de kinderketen is het officieel. Kathy Meijer is de nieuwe kinderburgemeester van Wageningen. Woensdag 7 september burgemeester Floor Vermeulen haar als derde kinderburgemeester van Wageningen. Janne de Kanter volgt Kathy Meijer op als kinderlocoburgemeester.

Kinderstem van Wageningen

Afgelopen jaar was Kathy kinderlocoburgemeester en sloot bij veel activiteiten aan van de kinderburgemeester. Ze kon hierdoor ervaring opdoen om de rol over te nemen. Kathy is 11 jaar en zit in groep 8 van de Margrietschool. Ze wil graag meer aandacht voor ‘natuur in en buiten de klas’. Samen met Janne wil ze in gesprek met kinderen in Wageningen om vragen en wensen op te halen.
Kathy en Janne vinden het belangrijk dat alle kinderen in Wageningen meepraten. Zij zijn namens hen de ‘kinderstem van Wageningen’.

Locokinderburgemeester

De 10-jarige Janne de Kanter is de nieuwe locokinderburgemeester. Janne zit in groep 7 van de Montessorischool. In haar sollicitatiebrief schreef ze dat men beter naar de ideeën van kinderen moet luisteren. Zij ziet ze ook graag uitgevoerd als het goede en haalbare ideeën zijn. Daarnaast vindt ze het belangrijk dat Wageningen meer groen, kleur en vrolijkheid heeft.

Activiteiten met de ‘echte’ burgemeester’

De kinderburgemeester en de loco-kinderburgemeester gaan soms met de ‘echte’ burgemeester mee bij officiële momenten zoals intocht Sinterklaas, carnaval, Koningsdag, maar ook op 4 en 5 mei vervullen ze een rol bij de herdenking en vieren van de vrijheid. Twee keer per jaar komen ze bij de burgemeester voor een werkoverleg om onderwerpen te bespreken die belangrijk zijn voor kinderen in Wageningen.

Oproep!

Kathy en Janne roepen alle kinderen in Wageningen op om mee te praten. Dit kan door een goed idee of verbeterpunten te mailen naar kinderburgemeester@wageningen.nl of via Instagram.